Διοικητικές αλλαγές αποφασίζει το ΔΣ Attica Bank

* αναδημοσίευση απο newmoney.gr

attica_bank_5

Διοικητικές αλλαγές αποφασίζει το ΔΣ της Attica Bank που είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες προωθείται η παραίτηση του κ. Ιωάννη Γαμβρίλη από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου. Ο ίδιος θα παραμείνει μη εκτελεστικός πρόεδρος, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθεί ο ρόλος των Γκίκα Μάναλη (διευθύνων σύμβουλος) και Αλέξανδρου Αντωνόπουλου (αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος).
Οι αλλαγές γίνονται με στόχο την ενίσχυση της διοικητικής λειτουργίας της τράπεζας η οποία αναζητά στρατηγικούς επενδυτές για την αύξηση κεφαλαίου ύψους 434 εκατ. ευρώ.
Ήδη ο κ. Γαμβρίλης είχε αναγνωρίσει εδώ και καιρό την ανάγκη ενίσχυσης της διοικητικής λειτουργίας της τράπεζας και στην κατεύθυνση αυτή έχει δρομολογηθεί και η ενίσχυση της τράεπζας με εξειδικευμένα τραπεζικά στελέχη.
Την ενίσχυση της διοικητικής ομάδας καθώς και των δομών εταιρικής διακυβέρνησης έχει ζητήσει και η ΤτΕ υπογραμμίζοντας την ανάγκη αποδέσμευσης της διοίκησης από τον βασικό μέτοχο, το ΤΣΜΕΔΕ.
Η αλλαγή στη διοικητική δομή αναμένεται να ανοίξει το δρόμο και για την αναζήτηση νέων στρατηγικών επενδυτών και πλέον ο βασικός στόχος του ΤΣΜΕΔΕ, που σήμερα ελέγχει το 51,4% της τράπεζας είναι η εξεύρεση ενός ισχυρού επενδυτή ή ομάδας επενδυτών που θα αναλάβουν τον διοικητικό έλεγχο ενώ το Ταμείο θα διατηρήσει τουλάχιστον την καταστατική πλειοψψηφία, δηλαδή το 33% των μετοχών της Attica Bank.
Σημειώνεται ότι η γενική συνέλευση της 13ης Οκτωβρίου που είχε ως αντικείμενο το συγκεκριμένο θέμα διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 10 Νοεμβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.