Ενημέρωση από ΕΤΑΑ 6/3/2014

Η κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014, αυτή τη φορά με τη δυναμική παρουσία και των δικηγόρων. Ως κύριο θέμα της παρέμβασης αποτέλεσε το έγγραφο που απεστάλη στις 20 Φεβρουαρίου 2014 από τον κο Σελλιανάκη προς τις Διοικούσες επιτροπές /Διοικητικές υπηρεσίες του ΕΤΑΑ,  μέσω του οποίου ζητούσε να διαβιβαστούν πάραυτα και αμελλητί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΚΕΑΟ, απειλώντας μάλιστα πως σε αντίθετη περίπτωση θα αναζητηθούν πάσης φύσεως  ευθύνες.  Όλα αυτά συνέβησαν ενώ υπάρχει  απόφαση της διοικούσας επιτροπής του ΕΤΑΑ ότι κανένα στοιχείο δεν θα σταλεί στο ΚΕΑΟ και ότι το θέμα θα ξανασυζητηθεί μετά τις 31/01/2014 εφόσον  υπάρξουν τοποθετήσεις κι από τους υπόλοιπους φορείς των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ.  Μέχρι τώρα τοποθέτηση έχει γίνει μόνο από των τομέα των μηχανικών.

Όταν ο κος Σελλιανάκης καλέστηκε να δώσει εξηγήσεις για την ενέργειά του αυτή, προκλητικά  ρώτησε ποιοι είμαστε εμείς οι οποίοι του ζητάμε να απολογηθεί για τις πράξεις του. Στο σημείο αυτό εκφράστηκαν και αντιδράσεις από μέλη του  Δ.Σ. που κατηγόρησαν τον κο Σελλιανάκη ότι παρέκαμψε την απόφαση του Δ.Σ.  και όχι μόνο έπραξε αντίθετα με αυτήν αλλά και απέκρυψε αυτή του την ενέργεια από το Δ.Σ. του ΕΤΑΑ , που συνεδρίασε την ίδια ημέρα που εστάλη η επιστολή.  Κάτω από κλίμα έντονης διαμαρτυρίας από τη μεριά των ασφαλισμένων και δυσφορίας από τη δική του μεριά, ο κος Σελλιανάκης, ανίκανος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Τέλος αναδείχθηκαν και τα εξής θέματα: ο σελιανάκης (και άλλοι προφανώς) ερμηνεύουν την απόφαση της 19/12/2013 της ΔΕ του ΕΤΑΑ, ότι αφορά μόνο στο ΤΣΜΕΔΕ και στους μηχανικούς, συνεπώς κατά τη γνώμη του οι δικηγόροι και οι γιατροί μπορούν να στείλουν στοιχεία. Εκεί έγινε και μεγάλη αντιπαράθεση μια και εμείς, αλλά και η συμβολαιογράφος επιμέναμε ότι αφορά όλους τους κλαδους.

Kαι  ζητήθηκε έντονα από εμας να δωθεί η απάντηση της διεύθυνσης εισφορών του ταμείου νομικών στο έγγραφο του της 20/2, αλλά φυσικά απέφυγε. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο με βάση τα παραπάνω το Ταμείο Νομικών να έχει προωθήσει στοιχεία στο ΚΕΑΟ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.