ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα αγώνα της Εργατικής Τάξης, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση και την απαλλαγή των εργαζομένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης συνεχίζεται αδιάκοπα. Ο αγώνας των εργατών του Σικάγου για την καθιέρωση του 8ωρου σήμερα αποκτά ξανά νόημα, αφού το κεφάλαιο σε παγκόσμιο επίπεδο επιχειρεί να ανατρέψει ό,τι κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες τον προηγούμενο αιώνα.
Στη χώρα μας, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες και οι νέοι επί 8 χρόνια «πλήρωσαν» και «πληρώνουν» πολύ σκληρά τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, που μας βύθισαν στην οικονομική ύφεση, με την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση που έχει πάρει τα χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και σε πλήρη σύμπνοια με τους δανειστές, συνέχισε την εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, την υποτίμηση της αξίας της εργασίας αλλά και τους περιβάλλοντος, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή και τον περιορισμό των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών όπως το δικαίωμα στην απεργία. Την ίδια στιγμή που συνεχίζει τα προνόμια και τη φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου.
Ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για μια μεγάλη ενωτική και αγωνιστική κινητοποίηση όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ. Κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το νεοφασισμό που ήδη κτυπούν την πόρτα μας, για την ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού-φιλειρηνικού κινήματος.
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ καλεί όλους και όλες τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς που θα διοργανωθούν πανελλαδικά. Οι εργαζόμενοι επιστήμονες οφείλουν να είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και των αγώνων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.