Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας

 
Ψηφίστηκε χθες το σχέδιο νόμου “Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας” το οποίο προβλέπει διαδικασίες ρυθμίσεων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών.
Παρά τη σχετική ενημέρωση που έκανε η Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών στο Υπ. Ασφαλίσεων και παρά τα δεκάδες σχόλια συναδέλφων στη διαβούλευση που έθεταν όλα τα θέματα, καμία ρύθμιση ουσιαστικά θετική για τα ασφαλιστικά προβλήματα των μηχανικών δεν προβλέφθηκε σε αυτό. Ενδεικτικά δεν προβλέπεται σε κανένα άρθρο μείωση εισφορών και κατάργηση των ληστρικών αυξήσεων που επιβλήθηκαν με το Μεσοπρόθεσμό (ούτε καν αυτή η επιλογή μικρότερης ασφαλιστικής κατηγορίας που προβλεπόταν για τον ΟΑΕΕ με το άρθρο 29), απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στον απαράδεκτο μηχανισμό του ΚΕΑΟ, το οποίο θέλουν να συνεχίσει να χρησιμοποιείται προς εξόντωση των ασφαλισμένων, οποιαδήποτε αναφορά στην ασφαλιστική ενημερότητα που οδηγεί εκτός επαγγέλματος τις πιο αδύναμες κατηγορίες συναδέλφων και πολλά ακόμα από αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε τα τελευταία χρόνια (ταμείο ανεργίας, διαγραφή οφειλών και μη υποχρέωση εισφορών για όσους δεν είχαν επαρκές εισόδημα κλπ). Το ίδιο και για τα φορολογικά (τέλος επιτηδεύματος, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ κλπ).
Τα προβλήματα επιβίωσης χιλιάδων μηχανικών χρονίζουν. γίνονται ασφυκτικά και δεν πέρνουν άλλες αναβολές, οπότε είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να τα διεκδικήσουμε αγωνιστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.