ΣΜΤ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΣΚΟΤ Πλατεία ΗΡΩΩΝ Ελευσίνα, Τρίτη 11/4, 6.00μ.μ.

Στηρίζουμε το διαρκή αγώνα των εργατριών και των εργατών της εταιρείας ΣΚΟΤ ενάντια στην εργοδοσία, που με κάθε τρόπο θέλει να αυξήσει τα υπερκέρδη της σε βάρος της δουλειάς και της ίδιας της ζωής των εργαζομένων της. Οι εργαζόμενοι της ΣΚΟΤ και το σωματείο τους βρίσκονται εδώ και περίπου δύο μήνες στην πύλη της μονάδας στη Μάνδρα Αττικής, υπερασπιζόμενοι τις ζωές και τις θέσεις εργασίας τους.

Η ΣΚΟΤ είναι μια επιχείρηση, που ανήκει στη χημική βιομηχανία και που στο όνομα της οικονομικής κρίσης, και όχι μόνο, καταπατάει και καταργεί εδώ και χρόνια τα δικαιώματα των εργαζόμενών της στο μέγιστο βαθμό.

Εδώ και 5 χρόνια η εργοδοσία προχωράει σε βάρβαρες μειώσεις μισθών, ιδρύει «ενώσεις προσώπων» με πρωτοβουλία των διευθυντών για να τσακίσει το σωματείο, δεν τηρεί τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, επιβάλλει τις «εθελοντικές» παραιτήσεις και την εκ περιτροπής εργασία, την ίδια στιγμή που αυξάνεται η εργασία «εργολαβικών» υπαλλήλων.

Το αποκορύφωμα αυτής της εργασιακής βαρβαρότητας είναι η εκ περιτροπής εργασία των 3 ημερών τον μήνα (!!!) που επέβαλε η διοίκηση από το Δεκέμβρη! Αυτό το γεγονός οδήγησε τις/τους εργαζόμενες/ους σε νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην εργοδοσία. Ο εμπαιγμός της εργοδοσίας είναι τέτοιος που ακόμα και αυτά τα τρία μεροκάματα το μήνα είναι απλήρωτα.

Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν τεράστιες ευθύνες για τα ΚΑΤΕΡΓΑ του βιομηχανικού «ιδιωτικού» τομέα.

Νίκη στον αγώνα των εργατριών και εργατών της ΣΚΟΤ, έναν αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για αξιοπρεπείς μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Παλεύουμε ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και στα σχέδια Κυβέρνησης, της ΕΕ και της εργοδοσίας για την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της εταιρείας ΣΚΟΤ Πλατεία ΗΡΩΩΝ Ελευσίνα, Μεγάλη Τρίτη 11/4/2017, 6μμ

Η αλληλεγγύη και ο αγώνας όλων των εργαζόμενων είναι μονόδρομος!!!

http://somt.gr/%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%cf%8e%ce%bd%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%b6%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-skot-%ce%b1/

Leave a Reply

Your email address will not be published.