Τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ για το Ελληνικό υπέγραψε η Λ. Κονιόρδου

Στην υπογραφή της γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την κήρυξη έκτασης 300 στρεμμάτων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου προχώρησε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Πρόκειται για την γνωμοδότηση στην οποία κατέληξε το ΚΑΣ, αρχές Οκτωβρίου, ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι τότε το ΚΑΣ είχε εγκρίνει υπό όρους το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ). Οι όροι αυτοί σχετίζονται τόσο με το ύψος των κτηρίων όσο και μη δόμηση στην κορυφή του λόφου Χασανίου, τον αρχαιολογικό χώρο Αγίου Κοσμά, στο αρχαίο λατομείο και τον ταφικό περίβολο που μεταφέρεται εντός του μητροπολιτικού πάρκου.

Εκκρεμεί όμως, η υπογραφή της απόφασης του ΚΑΣ για την έγκριση του ΣΟΑ και της ΣΜΠΕ που θα προσδιορίζει το ύψος των κτηρίων. Από τη συγκεκριμένη απόφαση θα φανεί εάν θα ανακύψουν νέα εμπόδια για το επενδυτικό πλάνο της κοινοπραξίας με επικεφαλής την Lamda Development.

Η απόφαση Κονιόρδου είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της έκδοσης του προεδρικού διατάγματος του οποίου η νομιμότητα θα πρέπει να ελεγχθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

http://www.capital.gr/oikonomia/3250783/ti-gnomodotisi-tou-kas-gia-to-elliniko-upegrapse-i-l-koniordou

Leave a Reply

Your email address will not be published.