Ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών για παρεμβάσεις τρόϊκας-υπουργείου-Σελιανάκη

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΜΕΝ….»

Μόνο η παραπάνω εισαγωγή λείπει από τα διάφορα έγγραφα που στέλνονται από το Υπουργείο Εργασίας και τον Πρόεδρο του ταμείου κο Α. Σελλιανάκη προς τις υπηρεσίες του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) και ειδικότερα του Τομέα ασφάλισης Μηχανικών (πρώην ΤΣΜΕΔΕ).

Κοντεύουμε σχεδόν ένα μήνα αλλεπάλληλων κινητοποιήσεων από την στιγμή που με αιφνιδιαστικό τρόπο ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ επιχείρησε να επαναφέρει τη ληστρική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών  με τα ειδοποιητήρια του Α’ εξαμήνου του 2014. Την ίδια μέρα μάλιστα (19/2/2014), που υπό την παρέμβασή μας τα μέλη ΔΣ ΕΤΑΑ κατά μεγάλη πλειοψηφία τοποθετήθηκαν κατά των αυξήσεων εισφορών, όπως είχαν τοποθετηθεί και κατά της αποστολής στοιχείων οφειλετών στο ΚΕΑΟ, ο πρόεδρος έλαβε επιστολή από το Υπ. Εργασίας με την οποία το υπουργείο ζητούσε την άμεση αποστολή στοιχείων των συνάδελφων που χρωστάνε στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Για το έγγραφο αυτό του υπουργείου αλλά και για τις ενέργειες του ίδιου του προέδρου ο κος Σελιανάκης μπροστά σε εκατοντάδες συγκεντρωμένους μηχανικούς, δεν είπε λέξη και προτίμησε την επομένη κιόλας (20/2) να ζητήσει και με δικό του έγγραφο την “πάραυτα και αμελητί” αποστολή στοιχείων από το ΕΤΑΑ στο ΚΕΑΟ, απειλώντας και αυτός όπως και το Υπουργείο με “ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες”.

Πολύ σύντομα βέβαια καταλάβαμε γιατί η κυβέρνηση και ο διορισμένος πρόεδρος του ΕΤΑΑ σπεύδουν να οδηγήσουν με διαδικασίες fast-tract δεκάδες χιλιάδες μηχανικούς στον καιάδα. Στις 12/3/14 με έγγραφο του το υπουργείο εργασίας μας ενημέρωσε ότι έχουμε μπει στο στόχαστρο του task force της τρόϊκας (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) που ζητούν να σταλούν με ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα οι οφειλές των μηχανικών (και όχι μόνο) που χρωστάνε εισφορές στο ΚΕΑΟ για να μπορέσουν να ξεκινήσουν να δουλεύουν (πλειστηριασμοί, κατασχέσεις κοκ.) οι άνθρωποι.  Από τη στιγμή μάλιστα που τα αφεντικά τους, της Τρόικας «ζήτησαν αίμα» γίναμε μάρτυρες ενός μανιακού προέδρου που συγκάλεσε μέσα σε 10 μέρες 5 φορές το ΔΣ του ΕΤΑΑ με στόχο επιτελέσει πάση θυσία τη βρώμικη δουλεία που του ανέθεσαν.  Με το τελευταίο μάλιστα έγγραφο του, προς τους υπάλληλους του Ταμείου (17/3/14), μεταξύ διαφόρων συνεδριάσεων που δεν έγιναν ποτέ, και ενώ γνωρίζει την ύπαρξη αρνητικών αποφάσεων του ΔΣ (19/12/2013) αλλά και την εκπεφρασμένη αρνητική στάση των μελών του ΔΣ για τις αυξήσεις και το ΚΕΑΟ, απειλεί τους υπαλλήλους με πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για να στείλουν στοιχεία στο ΚΕΑΟ. Έφτασε μάλιστα ο κος Σελιανάκης στο σημείο να καταγγέλλει (ως άλλος Ερντογάν) την δημοσιοποίηση των  υπηρεσιακών εγγράφων του ταμείου που στο κάτω – κάτω είναι δημόσια έγγραφα και αφορούν τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων.
Την απάντηση βέβαια στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης – τρόικας – Σελιανάκη την έδωσαν εκατοντάδες συνάδελφοι με την παρουσία τους στην συγκέντρωση στο ΚΕΑΟ και την πορεία στις 19/3 αλλά και σε κάθε επεισόδιο του σίριαλ που «γυρίζει» ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ με τις περιφερόμενες συνεδριάσεις του ΔΣ.

Ας καταλάβουν καλά και το υπουργείο εργασίας αλλά και ο κος Σελιανάκης ότι δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να μας οδηγήσουν σαν πρόβατα στην σφαγή παραμονές της δήθεν Αναστασης του 500αρικου.

Δε θα σταματήσουμε γιατί εδώ παίζονται οι ζωές μας…

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών

Leave a Reply

Your email address will not be published.