Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, την Παρασκευή 10/03/2017, στις 8:00 μ.μ. στο ΤΕΕ (Νίκης 4), 7ος όροφος

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΣΜ 10-03-2017

Θέματα

  1. Συζήτηση για την παροχή ασφαλιστικής ικανότητας με χρέη
  2. Κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς
  3. Δίκη για τις κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ

Αναλυτικά

  1. Έγινε ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις σχετικά με την παροχή ασφαλιστικής ικανότητας από τον ΕΦΚΑ σε όσους ασφαλισμένους χρωστούν εισφορές σύμφωνα με τον νόμο 4254/2014 και των νόμων που τον παρατείνουν τα επόμενα έτη.

    Με εντολή της Γενικής Διεύθυνσης Εισφορών του ΕΦΚΑ θα δίνεται ασφαλιστική ικανότητα μόνο σε όσους έχουν ακριβώς τις προϋποθέσεις του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή τα χρέη τους αφορούν τα έτη 2011-13, αγνοώντας τους συναδέλφους που έχουν χρέη σε μεταγενέστερα έτη.

    Αποφασίσαμε, αφού διακινήσουμε ενημερωτικό κείμενο, να πραγματοποιήσουμε παρέμβαση στο ΔΣ του ΕΦΚΑ όπου θα ζητήσουμε να ακυρωθεί η παράλογη εντολή της Γενικής Διεύθυνσης Εισφορών του ΕΦΚΑ.

    Παράλληλα, με αφορμή την συσσώρευση πολλών υποχρεώσεων πληρωμών εντός του Μαρτίου, θα γίνει αναφορά στις υπέρογκες εισφορές του ΕΦΚΑ, – με κοινοποίηση ξεχωριστού κειμένου.

    Θα επιδιώξουμε συντονισμό με συλλογικότητες και επιστημονικούς συλλόγους μηχανικών (όπως ΣΜΤ, ΣΑΔΑΣ, κτλ.) αλλά και με συλλογικότητες άλλων κλάδων (όπως ΟΑΕΕ, δικηγόρους, κτλ.).

  1. Έγινε ενημέρωση για τη 2η συνάντηση συλλογικοτήτων για τους Πλειστηριασμούς, από συνάδελφους που παραβρέθηκαν σε αυτήν. Αποφασίσαμε να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν.

  1. Συζητήθηκε η δίκη των συναδέλφων, κατόπιν μήνυσης εναντίον τους από τον πρώην πρόεδρο του ΕΤΑΑ Σελλιανάκη, για τις κινητοποιήσεις κατά των αυξήσεων των εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ το 2013. Αποφασίσαμε να ανεβάσουμε στο site της ΑΣΜ το κείμενο της ΕΜΔΥΔΑΣ, να συντάξουμε δικό μας κείμενο και να παραβρεθούμε στη δίκη.

  1. Συζητήθηκε το θέμα της προσφυγής του ΤΕΕ στο ΣτΕ και αποφασίστηκε η σύνταξη και διακίνηση κειμένου που να στηλιτεύει το γεγονός της ελλιπούς εκπροσώπησης της πλειοψηφίας των μηχανικών από το ΤΕΕ, το οποίο χαρακτηριστικά δεν συμπεριέλαβε στην προσφυγή του καμία αναφορά στο ΚΕΑΟ.

Επόμενη συνέλευση: Παρασκευή 17/03/2017, ώρα 7:00 μμ

 

Κάλεσμα

Σας καλούμε να έρθετε και να συμμετέχετε στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών. H παρουσία σας είναι σημαντική για να αποφασίσουμε τη δράση μας για τα κοινά μας προβλήματα. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • Προγραμματισμός – οργάνωση δράσεων της συνέλευσης για τη διαγραφή ασφαλιστικών χρεών / επιστροφή αδίκως καταβληθέντων / μέτρα άμεσης ανακούφισης οφειλετών / ΚΕΑΟ, με δεδομένη την αδιάλλακτη στάση του Υπουργείου Εργασίας
  • Νέα παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας: σκοπιμότητα, στόχευση, περιεχόμενο
  • Σχεδιασμός γενικών κατευθύνσεων – δράσεων μπροστά στη νέα κατάσταση της κατάργησης ΤΣΜΕΔΕ – συγχώνευσης στον ΕΦΚA και των εξελίξεων σχετικά με το ΤΜΕΔΕ
Αν θέλετε κάποιο ακόμα θέμα να συζητηθεί ενημερώστε μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, την Παρασκευή 10/03/2017, στις 8.00μ.μ., στο ΤΕΕ (Νίκης 4),  7ος όροφος, ώστε να αποφασίσουμε συλλογικά τις επόμενες κινήσεις μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.