Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, την Παρασκευή 17/03/2017, στις 7:00 μ.μ. στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, αίθουσα 318, 3ος όροφος, κτίριο Μπουμπουλίνας

Πρακτικά 17/03/2017

Στην Ανοιχτή Συνέλευση της 17/3, συζητήθηκαν τα έξης:

1. Τα διάφορα επιμέρους προβλήματα που έχουν προκύψει με τη μετάβαση στον ΕΦΚΑ και η προοπτική μιας παρέμβασης-κινητοποίησης στο ΔΣ του οργανισμού αυτού, το συντομότερο δυνατόν. Αυτά, σε συνδυασμό και με το κάλεσμα για συντονισμό δράσεων, “μπλοκάκηδων” και αυτοαπασχολούμενων από όλους τους κλάδους, που έχουν απευθύνει τα Πρωτοβάθμια Σωματεία για την Πέμπτη 23/4.

2. Η δίκη 6 συναδέλφων (και 2 νυν κυβερνητικών στελεχών που τότε ήταν συνάδελφοι), η οποία αφορά παλαιότερη παρέμβαση της ΑΣΜ και του κινήματος των μηχανικών γενικότερα στο ΕΤΑΑ (28/3/2013) , η οποία θα διεξαχθεί στις 28 αυτού του μήνα.

Αποφασίστηκαν:

1. Να απευθύνει η ΑΣΜ πρόταση σε ομάδες από διάφορους κλάδους με τις οποίες είναι σε επαφή, για μαζική παρέμβαση στο ΔΣ ΕΦΚΑ, με πρώτη προτεινόμενη ημερομηνία τις 30/3. Η παρέμβαση προτείνουμε να αφορά τα παρακάτω ζητήματα (αριθμημένα με σειρά προτεραιότητας η οποία αφορά την άμεση ή μη αρμοδιότητα του ΔΣ του ΕΦΚΑ για το κάθε ένα από αυτά):

α. Το ζήτημα που έχει ανακύψει για την ασφαλιστική ικανότητα, εξαιτίας της νέας ερμηνεία της σχετικής εγκυκλίου που έχει δώσει ο ΕΦΚΑ και η οποία αποκλείει πολλούς συναδέλφους από την ασφάλιση. (Ασφάλιση με Χρέη – Ανικανότητα ή Εμπαιγμός;)

β. Το αίτημα για απόδοση ασφαλιστικής ενημερότητας με χρέη.

γ. Το αίτημα παράτασης στην καταβολή των υπέρογκων τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους μηχανικούς.

δ. Την ενημέρωση του ΔΣ του ΕΦΚΑ σχετικά με τις διεκδικήσεις μας για το ΚΕΑΟ.

ε. Την ενημέρωση του ΔΣ του ΕΦΚΑ σχετικά με τις διεκδικήσεις μας, καθώς και για το απαράδεκτο και κοινωνικά ανάλγητο ύψος των εισφορών με τις οποίες χρεώνονται οι αυτοαπασχολούμενοι – και σε ορισμένους κλάδους, όπως τον δικό μας, ακόμα και οι άνεργοι πρώην αυτοαπασχολούμενοι (ασφάλιση ιδιότητας). (Ασφαλιστικές Υποχρεώσεις Μηχανικών ΜΑΡΤΙΟΣ 2017)

Φυσικά η κάθε ομάδα στην οποία απευθύνεται η πρόταση μας για κοινή παρέμβαση στο ΔΣ του ΕΦΚΑ θα μπορεί να προσθέσει στα παραπάνω και την παρέμβαση για άλλα ζητήματα που αυτή θεωρεί προτεραιότητα.

Η πρόταση αυτή της ΑΣΜ θα μεταφερθεί και στη συνάντηση συντονισμού που κάλεσαν τα πρωτοβάθμια σωματεία για τις 23/3, στην οποία ως συνέλευση θα συμμετάσχουμε.

2. Να βγει – άμεσα – κείμενο/κάλεσμα για μαζική παρουσία του κλάδου στη δίκη των συναδέλφων στις 28/3

 

Κάλεσμα

Σας καλούμε να έρθετε και να συμμετέχετε στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών. H παρουσία σας είναι σημαντική για να αποφασίσουμε τη δράση μας για τα κοινά μας προβλήματα. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • Προγραμματισμός – οργάνωση δράσεων της συνέλευσης για τη διαγραφή ασφαλιστικών χρεών / επιστροφή αδίκως καταβληθέντων / μέτρα άμεσης ανακούφισης οφειλετών / ΚΕΑΟ, με δεδομένη την αδιάλλακτη στάση του Υπουργείου Εργασίας
  • Νέα παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας: σκοπιμότητα, στόχευση, περιεχόμενο
  • Σχεδιασμός γενικών κατευθύνσεων – δράσεων μπροστά στη νέα κατάσταση της κατάργησης ΤΣΜΕΔΕ – συγχώνευσης στον ΕΦΚA και των εξελίξεων σχετικά με το ΤΜΕΔΕ
Αν θέλετε κάποιο ακόμα θέμα να συζητηθεί ενημερώστε μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, την Παρασκευή 17/03/2017, στις 7.00μ.μ., στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, αίθουσα 318, 3ος όροφος, κτίριο Μπουμπουλίνας,  ώστε να αποφασίσουμε συλλογικά τις επόμενες κινήσεις μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.