Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 389 εκατ. ευρώ, με την πλήρη κάλυψη των δικαιωμάτων από το ΤΣΜΕΔΕ, ενέκρινε η γενική συνέλευση της Attica Bank

Ακόμα και την ύστατη στιγμή η λεηλασία του Ταμείου συνεχίζεται…Αύξηση  μετοχικού κεφαλαίου 389 εκατ. ευρώ, με την πλήρη κάλυψη των δικαιωμάτων από το ΤΣΜΕΔΕ, ενέκρινε η γενική συνέλευση της Attica Bank.
Σύμφωνα με την πρόταση, το ΤΣΜΕΔΕ το οποίο κατέχει το 51% των μετοχών της Attica Bank, θα καλύψει πλήρως τα δικαιώματά του και εφόσον τα ξένα funds αποφασίσουν να μπουν στην αύξηση –κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί- θα μπορέσουν να το πράξουν κατά τη διάρκεια αυτής.
Ο πρόεδρος της τράπεζας, Ιωάννης Γαμβρίλης, μιλώντας στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης σημείωσε: «Μέσα στο εύθραυστο και ασταθές περιβάλλον καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Tράπεζας, χωρίς παράλληλα να σταματάμε να παλεύουμε για την εξεύρεση επενδυτή».
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ATTICA BANK
Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (εφεξής: «η Τράπεζα»), σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.3. του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει ότι την 10η Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 συνέχισε τις εργασίες της η διακοπείσα Α’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, κατόχων κοινών μετοχών της Τράπεζας στην Αθήνα στην αίθουσα Βικέλα του ισογείου του επί της οδού Ακαδημίας 54 κτηρίου της Τράπεζας, στην οποία παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου 19 μέτοχοι, εκπροσωπούντες 549.751.352 κοινές, ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές επί συνόλου 1.045.794.145 κοινών μετοχών δηλαδή ποσοστό 52,57% επί του συνολικά καταβεβλημένου κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, συγκεντρώνοντας την απαιτούμενη εκ του νόμου απαρτία. Η Γενική Συνέλευση έλαβε τις εξής αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1: Αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Τράπεζας με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών (reverse split). Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας. Τροποποίηση του άρθρου 5 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του Καταστατικού της Τράπεζας.
ΘΕΜΑ 2: Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών με σκοπό το συψηφισμό σωρευτικών ζημιών σύμφωνα με το άρθρο 4 του κ.ν. 2190/1920. Τροποποίηση του άρθρου 5 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του Καταστατικού της Τράπεζας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.