Δήλωση Αλληλεγγύης στους 4 συλληφθέντες της Ηγουμενίτσας

Είμαστε όλοι-ες πρόσφυγες. Είμαστε όλοι-ες βάσκοι αλληλέγγυοι. Είμαστε όλοι-ες διακινητές της αλληλεγγύης.

ΨΗΦΙΣΜΑ – 29/12/2016

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των 2 βάσκων αγωνιστών και των 2 προσφύγων που αμφισβήτησαν έμπρακτα το ρατσιστικό συνοριακό καθεστώς της ΕΕ, συνελήφθησαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και απειλούνται σήμερα με βαριές κατηγορίες για “παράνομη διακίνηση μεταναστών” οι μεν και με μακρά κράτηση και απέλαση οι δε.
Δηλώνουμε ότι η πράξη πολιτικής ανυπακοής του Μικέλ και της Μπέγκο για τη μεταφορά προσφύγων από την Ελλάδα στη Χώρα των Βάσκων είναι μια πράξη που όχι μόνο δεν πρέπει να διώκεται αλλά που αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, σε μια Ευρώπη που θυμίζει όλο και περισσότερο τις σκοτεινότερες εποχές της ιστορίας της, μια Ευρώπη που υψώνει φράχτες και παρατάσσει στρατιωτικά σώματα απέναντι στους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας.
Οι συλληφθέντες-ισσες Mikel Zuloaga, Begoña Huarte, Reza Ali και Ahmet Awais έχουν κερδίσει τον πλήρη σεβασμό και τη στήριξη μας.
Δεν θα δεχτούμε την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης με το πρόσχημα της πάταξης της “διακίνησης”, που προβλέπει εξοντωτικές ποινές φυλάκισης.
Μαζί τους θα αγωνιστούμε ενάντια στη βαρβαρότητα της Ευρώπης-Φρούριο, ενάντια στο διαχωρισμό των ανθρώπων ανάλογα με την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο, για την ελευθερία μετακίνησης και το δικαίωμα παραμονής.
                                                                                                Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών
για την υπόθεση δείτε εδώ:

Leave a Reply

Your email address will not be published.