ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αναδημοσίευση

Και αυτή την Τετάρτη 18/3 στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας βγήκαν από τράπεζες σε πλειστηριασμό σπίτια που αποτελούν πρώτες κατοικίες, αφού έχει λήξει από 31/12/2014 η περίοδος της προστασίας τους υπό όρους και δεν έχει παρθεί καμιά κυβερνητική πρωτοβουλία για την επέκταση της προστασίας και το πάγωμα των πλειστηριασμών.

Οι κινητοποιήσεις συλλογικοτήτων και κατοίκων ήταν αυτές που και αυτήν την Τετάρτη απέτρεψαν τους πλειστηριασμούς και έσωσαν τα σπίτια των ανθρώπων από τα κοράκια, όπως έγινε στα Ειρηνοδικεία στην Αθήνα, το Κορωπί κ.α.

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακ. Πλάτωνα καταγγέλλει ότι ανάμεσα στους δεκάδες πλειστηριασμούς κατοικιών από τράπεζες στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός σπιτιού οικογένειας με γονείς συνταξιούχο και άνεργη για δάνειο που από 110.000 αρχικό κεφάλαιο έχει φτάσει τις 150.000 και πάρθηκε από την PRO BANK, μεταφέρθηκε στην Εθνική Τράπεζα και από κει στην PRICE WATER HOUSE COOPERS, η οποία το βγάζει τελικά στο σφυρί.

Η συλλογικότητα «Πλειστηριασμός λαϊκής στέγης στα ΜΕΣΟΓΕΙΑ – ΣΤΟΠ» καταγγέλλει συμβολαιογράφο που παράτυπα και μετά τη λήξη της διαδικασίας και του χρόνου των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου, πήρε προσφορά από Τράπεζα και πληροφορεί ότι η ίδια συμβολαιογράφος έχει μηνυθεί γιατί προσπάθησε να κάνει πλειστηριασμό μέσα στο αμάξι της , έξω από το Ειρηνοδικείο. Παράλληλα, επισημαίνει τις επισπεύσεις πλειστηριασμών από τράπεζες σε βάρος εργοδοτών, ώστε να μη μένουν περιουσιακά στοιχεία για να διεκδικήσουν εργαζόμενοι που απαιτούν να αποζημιωθούν για απλήρωτη εργασία από αυτούς τους εργοδότες.

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής καλεί τους ανθρώπους που κινδυνεύει το σπίτι τους να έρχονται σε επαφή και να ενημερώνουν τις συλλογικότητες της περιοχής τους και το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής για να διοργανώνεται από κοινού η κινητοποίηση.

Καλούμε σε υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας από πλειστηριασμούς κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί μπροστά στην ευθύνη της για το πλιάτσικο που συντελείται από την αρπακτικότητα τραπεζών και κορακιών και να πάρει άμεσα μέτρα για το πάγωμα των πλειστηριασμών από τις τράπεζες και από το κράτος (εφορίες – οργανισμούς – ταμεία) και την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κανένας πλειστηριασμός, κανένα λαϊκό σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη ή του Κράτους.
  • Γενναία επιδότηση ενοικίου, παραχώρηση κενών κατοικιών (χιλιάδες είναι τα άδεια ακίνητα δήμων, εκκλησιών, φορέων του δημοσίου). Επαναλειτουργία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) στη βάση των λαϊκών αναγκών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.