Δ.Τ. ΕΝΕΡΓΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ – Για τα πρόσφατα στοιχεία του ΟΑΕΔ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Για τα πρόσφατα στοιχεία του ΟΑΕΔ.

Από το πρόσφατο δελτίο τύπου του ΟΑΕΔ κρατάμε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Δυο είναι τα πιο σημαντικά: τον Γενάρη του ’18 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έφτασαν τους 1.092.325 παρουσιάζοντας μικρή αύξηση. Από αυτούς μάλιστα μόλις οι  171.131 επιδοτούνται!

Το ξαναλέμε: η ανεργία σε τόσο ψηλά ποσοστά ήρθε για να μείνει όσα προγράμματα ανακύκλωσης κ αν φτιάξουν, όσα αφεντικά κ αν επιδοτήσουν. Είναι στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου αυτή την περίοδο να καταστρέψει πολλές θέσεις εργασίας μαζί με τους κάτοχους αυτών, δηλαδή τους εργαζόμενους.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής για το ότι μας έχουν σαν » πόλη ανοχύρωτη», πεταμένους στο περιθώριο, έτοιμο πιάτο στις ορέξεις των εργοδοτών.

Μεγάλες όμως κ οι ευθύνες του οργανωμένου εργατικού κινήματος μαζί κ οι δικές μας για το ότι τόσα χρόνια ξεχειλίσαμε από διαπιστώσεις και προγράμματα μόνο.

Δεν πάει άλλο! Είναι ανάγκη οι άνεργοι κι οι άνεργες να πάρουμε την υπόθεση μας στα χεριά μας, γιατί κάνεις δεν πρόκειται να ασχοληθεί σοβαρά μαζί μας.

Τέρμα οι κουβέντες!

Αγώνας για μόνιμη κ σταθερή δουλειά για όλους, μείωση των ωρών εργασίας και μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας!

Άμεση ένταξη στην επιδότηση ανεργίας όλων των ανέργων για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, αναγνωρίζοντας ως συντάξιμα τα χρόνια ανεργίας!

Κανένα σπίτι ανέργου στο σφυρί!

 

Υ.Γ.  Σε λίγους μήνες ξεκινάει η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ να φορολογήσετε τους ανέργους, ούτε ΦΕΤΟΣ ούτε ΠΟΤΕ!

21/2/2018

Leave a Reply

Your email address will not be published.