Ενημέρωση από την παρέμβασή μας στο ΕΤΑΑ την Τετάρτη 08/06/16

Στη συνεδρίαση της 8/6 του ΔΣ του ΕΤΑΑ, η ΑΣΜ και εκπρόσωποι της Διοικούσας του ΤΕΕ ζητήσαμε να παρέμβουμε. Μας ενημέρωσαν ότι συζητούσαν το PSI και μας ζήτησαν να περιμένουμε.

Λίγο αργότερα μας κάλεσαν και αφού μας ενημέρωσαν ότι κατοχύρωσαν σε νομικό γραφείο τη διεκδίκηση των χρημάτων που χάθηκαν από το PSI, ζήτησαν να τοποθετηθούμε.

Τοποθετήθηκαν πρώτα οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ και με επιχειρήματα ζήτησαν από το ΕΤΑΑ να αποδεχθεί την πρόταση της Διοικούσας του ΤΕΕ. Επίσης, εκτός των άλλων ανέφεραν ότι αναμένουν από τα μέλη του ΤΕΕ που βρίσκονται στο ΔΣ ΕΤΑΑ να σεβαστούν την ομόφωνη απόφαση του ΤΕΕ. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε η ΑΣΜ. Πολλοί συνάδελφοι τόνισαν ότι η υιοθέτηση της απόφασης της Διοικούσας του ΤΕΕ από το ΕΤΑΑ είναι απαίτηση των μηχανικών.

Ο κ. Πλιάκης, ως πρόεδρος του ΕΤΑΑ, δήλωσε ότι περιμένει εισήγηση από το ΤΣΜΕΔΕ … Το οποίο ΤΣΜΕΔΕ περιμένει στοιχεία από την υπηρεσία εισφορών του … Η οποία υπηρεσία εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ λαμβάνει εντολές από το ΕΤΑΑ
… (Μάλιστα, κάποια από τα στοιχεία που ζητά ο κ. Μακέδος του δηλώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία ότι σβήστηκαν γιατί δε χωρούσαν στον σκληρό της δίσκο !!). Επιπλέον οι κύριοι Πλιάκης και Μακέδος έθεσαν ως νέο προαπαιτούμενο για να αποφασίσουν ο,τιδήποτε το αποτέλεσμα της συνάντησης του ΤΕΕ με το Υπουργείο Εργασίας (κ. Πετρόπουλο), η οποία έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τετάρτη 15/6.

Πολλοί συνάδελφοι με επιχειρήματα τόνισαν ότι οι προϋποθέσεις που θέτει το ΕΤΑΑ είναι παρελκυστικές, ενώ η υιοθέτηση της πρότασης μας βασίζεται στο δίκαιο του αιτήματος. Η πρότασή μας ήταν σαφής, να κατέβουν τα ειδοποιητήρια από την ιστοσελίδα του ΤΣΜΕΔΕ. Εκτός από τα λάθη που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ κ. Μακέδος παραδέχθηκε, υπάρχουν και άλλα ζητήματα πιο σοβαρά (οι αυξημένες εισφορές, η χρέωση ΟΑΕΔ, τα αναδρομικά 2011-2014 που θα χρεωθούν στα επόμενα εξάμηνα). Ακολούθησε ανταλλαγή επιχειρημάτων. Ο κ. Πλιάκης και ο κ. Μακέδος παρέμειναν ανυποχώρητοι.

Οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ αποχώρησαν, ενώ η ΑΣΜ επέμενε με επιχειρήματα στο εύλογο και δίκαιο της απαίτησης.

Ο κ. Μούζιος αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε καταθέσει στο ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ τη Δευτέρα και δεν έγινε αποδεκτή και πρότεινε να συζητηθεί αυτή η πρόταση, αλλά και να δοθεί 3μηνη παράταση για την καταβολή των εισφορών, όπως είχε δοθεί στους δικηγόρους νωρίτερα στο ίδιο συμβούλιο, μετά από αίτημα του εκπροσώπου τους.

Αφού τοποθετήθηκαν και οι μηχανικοί – μέλη του ΔΣ του ΕΤΑΑ – και η εκπρόσωπος των συμβολαιογράφων, μας ζήτησαν να αποχωρήσουμε από την αίθουσα για να συζητήσουν την πρόταση του κ. Μούζιου και τη δική μας, το οποίο πράξαμε
προκειμένου να μη διαλυθεί το ΔΣ όπως μας τόνισαν. Να σημειώσουμε εδώ ότι μέρος των επιχειρημάτων τους παρέμεινε η αναμονή εισήγησης από το ΤΣΜΕΔΕ και ότι η ημερήσια διάταξη του ΔΣ δεν περιλάμβανε το θέμα των εισφορών των μηχανικών, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται από μέλη του ΔΣ ΕΤΑΑ η εγκυρότητα της όποιας απόφασής τους.

Αφού συσκέφθηκαν, ο κ. Μακέδος μας ενημέρωσε ότι η πρόταση απορρίφθηκε και αντί αυτής θα ανέβαζαν στο site του ΤΣΜΕΔΕ ένα «βελτιωμένο» μήνυμα που αφορά την εκκρεμότητα με τα λάθη στα ειδοποιητήρια σε αντικατάσταση του προηγούμενου (το οποίο και έχει ήδη ανέβει). Όσο για την τρίμηνη παράταση στην καταβολή των εισφορών, επικαλέστηκαν ότι θα πρέπει να πάρει απόφαση και να την εισηγηθεί πρώτα το ΤΣΜΕΔΕ.

Οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι, αφού συζητήσαμε την πρόταση του ΔΣ του ΕΤΑΑ, αποφασίσαμε ότι δεν την αποδεχόμαστε και επιστρέψαμε στην αίθουσα του ΔΣ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην αίθουσα, και αφού ενημερώσαμε ότι δεν μας ικανοποιεί η απόφαση του ΔΣ ΕΤΑΑ, ο κ. Πλιάκης κήρυξε τη διακοπή των εργασιών του ΔΣ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.