Ενημέρωση από την παρέμβασή μας στο ΤΣΜΕΔΕ τη Δευτέρα 06/06/2016

Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, στο κεντρικό κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ στην Κλαυθμώνος έγινε συμβούλιο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ , υπό την προεδρία του κ. Μακέδου.

Με την παρουσία μας σε αυτή απαιτούσαμε την εφαρμογή της απόφασης που προέκυψε μετά την κινητοποίησή μας στη ΔΕ του ΤΕΕ που συνοπτικά περιλαμβάνει :

1. Την ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του Ν. 3986/2011 για τα έτη 2011-2014 για τα αναδρομικά και τις αυξήσεις εισφορών

2. Την ανάκληση της ανάρτησης και ισχύος των ειδοποιητηρίων ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών για το Α΄ εξάμηνο του 2016 καθώς και να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να στηρίξει τις παραπάνω αποφάσεις του (πχ πρόσθετη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κλπ). Επιπλέον να ζητήσει συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο για τα ζητήματα αυτά, προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις/νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν την υλοποίηση των ανωτέρω.

3. την ενεργοποίηση του Κλάδου Προνοιακών Παροχών των Μηχανικών, πάγιο αίτημα του ΤΕΕ και των Μηχανικών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ν. 3518/2006.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μακέδος είναι εκπρόσωπος του ΤΕΕ, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να εισηγηθεί την παραπάνω απόφαση.

Στην εισήγησή του ο κ. Μακέδος μας έκανε σαφές ότι δεν προτίθεται να καταθέσει νέα εισήγηση στο ΔΣ του ΕΤΑΑ την Τετάρτη 08/06, λόγω έλλειψης στοιχείων και ως εκ τούτου ζήτησε περισσότερο χρόνο. Επικαλέστηκε ότι είναι σε αναμονή συνάντησης με στελέχη του υπουργείου (κ. Πετρόπουλος), συλλογής δεδομένων από το τμήμα εισφορών, ακόμα και το ότι τα ειδοποιητήρια έχουν λάθη.

Στη δική μας αντιπρόταση, μέχρι να γίνουν όλα αυτά, να κατέβουν τα ειδοποιητήρια από το σύστημα, αρνήθηκε.

Υπήρξε η κατάθεση και δεύτερης πρότασης από τον κ. Μούζιο, που υποστηρίχτηκε από ένα ακόμα μέλος του Δ.Σ., τον Α. Κολοβό, και η οποία βρίσκεται στην κατεύθυνση της διεκδίκησης μας. Στη συνέχεια μας ζητήθηκε να αποχωρήσουμε ώστε να συνεχιστεί η συνεδρίαση, στο οποίο δεν συναινέσαμε και ο πρόεδρος ανακοίνωσε τη διακοπή της διαδικασίας.

Όλες και όλοι στο ΕΤΑΑ (Μάρνη 22) την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 3:00 το μεσημέρι. Η μαζική φυσική μας παρουσία επιβάλλεται πλέον από τις συνθήκες.

Απαιτούμε:

– Να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΤΑΑ σχετικά με τα αναδρομικά του Ν. 3986/2011

– Να κατέβουν τα αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΤΣΜΕΔΕ ειδοποιητήρια μέχρι τη

διευθέτηση του θέματος.

 

Πρόταση κ. Μακέδου: 2016-06-06-PROTASI PROEDROY

Πρόταση κ. Μούζιου: 2016-06-06-B PROTASI

 

 

1 comment

    • Cleo Papa on June 8, 2016 at 12:36 am
    • Reply

    Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μακέδος είναι εκπρόσωπος του ΤΕΕ, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να εισηγηθεί

    την παραπάνω απόφαση.!!!!

    Οταν ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ ΑΡΝΕΙΤΑΙ να εισηγηθεί την ομόφωνη ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕ του ΤΕΕ ,τότε τι εκπρόσωπος του ΤΕΕ είναι??? ??δεν οφείλει το ΤΕΕ να τον ανακαλέσει απο αυτή τη θέση αμέσως και να τον αντικαταστήσει με κάποιον που σέβεται τις αποφάσεις του ??? πολύ περισσότερο μάλιστα όταν είναι και ομόφωνες??

Leave a Reply

Your email address will not be published.