Ενημέρωση από την παρέμβαση της ΕΜΔΥΔΑΣ και της ΑΣΜ στις 26/09/16 στη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ

Στην από κοινού παράσταση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής και της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών στις 26/09/2016, στη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ τέθηκαν τα εξής:
  • Παρουσιάστηκε το αίτημα της επιστροφής των εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης των μετά το ΄93 ασφαλισμένων για τα έτη 2007-2015 και υπήρξε ανταπόκριση από τη ΔΕ ότι σήμερα θα αποφασίσει θετικά, ώστε να πάει ως εισήγηση τόσο στο ΕΤΑΑ όσο και στο Υπουργείο. Προφανώς αυτό είναι ένα πρώτο βήμα μια και χρειάζεται μάλλον και νομοθετική ρύθμιση, οπότε έχουμε πολύ δρόμο διεκδίκησης ακόμα από το Υπουργείο.
  • Παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών σχετικά με το θέμα της attica bank, αλλά δεν έγινε επί της ουσίας συζήτηση, πέρα από τη δέσμευση ότι η ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ θα προτείνει στο ΕΤΑΑ την Τετάρτη παράταση για ένα μήνα (τέλη Οκτώβρη) την εξόφληση εισφορών, κάτι που τελικά  αποφασίστηκε.

Για τα υπόλοιπα ουσιαστικά θέματα (Αττικής, αναδρομικές αυξήσεις κλπ) κανονίστηκε συνάντηση το πρωί της Τετάρτης 28/9 (10πμ) μεταξύ ΑΣΜ, του  Προέδρου του ΤΣΜΕΔΕ και μελών του Δ.Σ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.