Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για το ΤΣΜΕΔΕ την Πέμπτη 15/5/14 στις 9.30πμ

Από το blog της Παντεχνικής Ανοιχτής Συνέλευσης Θεσσαλονίκης

Σχετικά με την παρέμβαση στο ΤΣΜΕΔΕ Θεσσαλονίκης στις 8/5/14 εδώ

tsmede-salloniki

Η πολιτική ηγεσία μη τηρώντας καμία από τις δεσμεύσεις της το Νοέμβριο του 2013 σε σχέση με την εφαρμογή ή μη τουΜεσοπρόθεσμου Νόμου 3986/2011 (Φ.Ε.Κ. 152/1-7-2011) προχωράει πραξικοπηματικά στην εφαρμογή εξοντωτικών αυξήσεων των εισφορών (και αναδρομικά από την 1.7.2011), σε συνδυασμό με τηνενεργοποίηση των κατασχέσεων, για χρέη προς το ΤΣΜΕΔΕ, μέσω του ΚΕΑΟ. Μάλιστα για χρέη σε ένα ταμείο, από το οποίο δεν μπορεί κάποιος να «αποδράσει».

Το ΤΣΜΕΔΕ από ασφαλιστικό ταμείο των μηχανικών με αυτές τις ρυθμίσεις μετατρέπεται σε μηχανισμό εξόντωσης, ακόμα και όσων μέχρι τώρα έχουν αντέξει τη συνολική επίθεση που έχει δεχτεί και ο κλάδος μας από τις πολιτικές της λιτότητας και της ύφεσης.

Η κοινότητα των μηχανικών , μέσα από όλους τους φορείς της, έχει επανειλημμένα καταθέσει προτάσεις, που θα επανέφεραν το δίκαιο και τη νομιμότητα και θα εξασφάλιζαν την επιβίωση τόσο του ταμείου, όσο και των συναδέλφων.

Η Παντεχνική συνέλευση μηχανικών ανταποκρινόμενη στην οργή όλων των μηχανικών αναλαμβάνει πρωτοβουλία, ώστε αυτή να εκφραστεί με τη μέγιστη μαζικότητα και αποτελεσματικότητα.

Καλεί σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, με κύρια απαίτηση σήμερα:

1. Κατάργηση των αυξήσεων των εισφορών, που επιβλήθηκαν πραξικοπηματικά.

2.   Κατάργηση του νόμου περί κατασχέσεων για χρέη προς ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ

3. Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Υγειονομική κάλυψη όλων των μηχανικών χωρίς προϋποθέσεις.

Πρώτη κινητοποίηση την Πέμπτη 15/5/14 στις 09.30 στο ΤΣΜΕΔΕ. Για σφράγιση βιβλιαρίων ασφαλισμένων.

Παντεχνική Ανοιχτή Συνέλευση την Τρίτη 27/5/14 στις 19.00 στο ΤΕΕ/ΤΚΜ

Leave a Reply

Your email address will not be published.