Πρόταση της ΑΣΜ για μαζική Παρέμβαση στο ΔΣ του ΕΦΚΑ

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών απευθύνει πρόταση σε ομάδες και συλλογικότητες από όλους τους κλάδους για μαζική παρέμβαση στο ΔΣ ΕΦΚΑ, με  προτεινόμενη ημερομηνία τις 30/3. Η παρέμβαση προτείνουμε να αφορά – μεταξύ άλλων – τα παρακάτω ζητήματα (αριθμημένα με σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την άμεση ή μη αρμοδιότητα του ΔΣ του ΕΦΚΑ για το κάθε ένα από αυτά):
α. Το ζήτημα που έχει ανακύψει για την ασφαλιστική ικανότητα, εξαιτίας της νέας ερμηνείας της σχετικής εγκυκλίου που έχει δώσει ο ΕΦΚΑ και η οποία αποκλείει πολλούς συναδέλφους από την ασφάλιση.
β. Το σταμάτημα των κατασχέσεων σε βάρος ασφαλισμένων με οφειλές μέσω του ΚΕΑΟ, με παράλληλη ενημέρωση του ΔΣ του ΕΦΚΑ σχετικά με τις διεκδικήσεις μας για το μείζον θέμα της αποστολής στο ΚΕΑΟ ένα όργανο που στοχοποιεί άμεσα τον κόσμο της εργασίας ακόμη και των μικρών οφειλετών.
γ. Την ανάγκη απόδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας με οφειλές, ρύθμιση που θα ωφελήσει και τους ασφαλισμένους και το ταμείο, αντίστοιχη με παλιότερη απόφαση της ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ.
δ. Την ανάγκη παράτασης στην καταβολή των υπέρογκων τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους μηχανικούς, ως προσωρινή ελάφρυνση, με δεδομένη τη συσσώρευση υποχρεώσεων στο μήνα Μάρτιο.
ε. Την ενημέρωση του ΔΣ του ΕΦΚΑ σχετικά με το απαράδεκτα και κοινωνικά ανάλγητο ύψος των εισφορών με τις οποίες χρεώνονται οι αυτοαπασχολούμενοι, και σε ορισμένους κλάδους, όπως το δικό μας, ακόμα και οι άνεργοι πρώην αυτοαπασχολούμενοι (ασφάλιση ιδιότητας).
 
Η πρότασή μας φυσικά είναι ανοιχτή σε συμπληρώσεις στα παραπάνω, με δεδομένο το διακλαδικό χαρακτήρα της παρέμβασης.
Η πρόταση αυτή της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών θα μεταφερθεί και στη διακλαδική σύσκεψη που κάλεσε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών για τις 23/3 (στις 6.30μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, Νίκης 4, Σύνταγμα), στην οποία ως συνέλευση θα συμμετάσχουμε και στην οποία με την σειρά μας επίσης καλούμε όλους.
Παράλληλα η  Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών απευθύνει κάλεσμα σε συγκρότηση ενιαίου μετώπου του κόσμου της εργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.