Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. – Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 24 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αθήνα, 7-11-2016

Αρ. Πρωτ.: 7016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 21-10-2016 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Α. Πετρόπουλο, προκειμένου να διευκρινίσουμε ζητήματα που απασχολούν τον Κλάδο σχετικά με την εφαρμογή των Ν. 4387/2016 και 4336/2015 (ζητήματα που σας κοινοποιούνται μαζί με την ανακοίνωση).

Δυστυχώς ή συνάντηση διακόπηκε σχεδόν στην αρχή της, με ευθύνη του Υφυπουργού ο οποίος στην εύλογη πίεσή μας να λάβουμε απαντήσεις στα ανοικτά και ασαφή ζητήματα της νομοθεσίας (παρότι έχουν περάσει πλέον των 5 μηνών από την ψήφισή της), αρνούμενος ακόμα και να μας αναφέρει τις προθέσεις του Υπουργείου αποχώρησε, κλείνοντας έτσι την συνάντηση χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Κατά την αποχώρησή μας, ζήτησε να του αποσταλούν γραπτά τα ζητήματα προς διευκρίνιση και δήλωσε ότι θα απαντηθούν.

Συνάδελφοι,

Επειδή αυτή η εξέλιξη στην παραπάνω συνάντηση δεν αποτελεί μοναδικό φαινόμενο, θυμίζουμε:

  1. Τις αλλεπάλληλες προσπάθειές μας να συναντήσουμε τον πρώην Αναπλ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης (κ. Βεναρδάκη), για να θέσουμε σημαντικά ζητήματα που μας απασχολούν όπως μισθολογικά, βαθμολογικά κλπ. χωρίς αποτέλεσμα.

  2. Τις αντίστοιχες προσπάθειές για συνάντηση με τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών (κ. Χουλιαράκη), για να θέσουμε το εξίσου σοβαρό θέμα των εκτός έδρας (ιδιαίτερης βαρύτητας για τον Κλάδο μας), επίσης χωρίς αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ίδιο ζήτημα ο συγκεκριμένος Αναπλ. Υπουργός στον αντίποδα της συμπεριφοράς του απέναντι στους Διπλ. Μηχανικούς, εμφανίζεται προκλητικά γαλαντόμος σε άλλους Φορείς υπογράφοντας σχετική ΚΥΑ.

  3. Την χωρίς αποτέλεσμα επίσης προσπάθειά μας να συναντήσουμε την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ (κα Καραμεσίνη) για ζητήματα Οργανισμού του Φορέα με βάση τον οποίο αντιμετωπίζονται δυσμενώς οι Διπλ. Μηχανικοί καθώς επίσης και να απαιτήσουμε να τερματιστεί ο ευτελισμός συναδέλφων μας που όχι μόνο δεν αξιοποιούνται ως Διπλ. Μηχανικοί αλλά τους ανατίθενται αρμοδιότητες που δεν έχουν καμία σχέση με τις δυνατότητες και τα προσόντα τους.

  4. Τέλος και παρά την θετική αρχικά συμβολή του Υπουργού ΥΠΜΕΔΙ στην υπογραφή της Συμφωνίας με τις Εργοληπτικές Ενώσεις για τον πόρο του 6‰ και την μετέπειτα κύρωσή της στο Ν. 4412/16, έχουν περάσει περίπου δυόμιση μήνες κατά τους οποίους έχουμε πολλαπλά προσπαθήσει να συναντηθούμε μαζί του για να ολοκληρώσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα με την υπογραφή της προβλεπόμενης Υπουργικής Απόφασης χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα.

Επιπρόσθετα και με δεδομένο ότι ο Υπουργός ΥΠΜΕΔΙ αυτή την περίοδο προωθεί για ψήφιση Σχέδιο Νόμου «Διαδικασίες κεντρικού ελέγχου και διαφάνειας στο σύστημα παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών τεχνικών έργων και υποδομών, δομές στρατηγικού σχεδιασμού δημόσιων υποδομών και λοιπές διατάξεις» για το οποίο έχουμε σοβαρές ενστάσεις και διαφωνίες (απεστάλησαν γραπτά), θα επιβαλλόταν ακόμα περισσότερο μια συνάντηση μαζί του , στην οποία εκτός των άλλων θα ετίθετο και το ζήτημα των εκτός έδρας, που υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο για τους Μηχανικούς (πρόσφατη ΚΥΑ) σε αντίθεση με την ΚΥΑ που αναφέρθηκε στο σημείο 2 του εγγράφου.

Συνάδελφοι,

Από όσα παραπάνω αναφέραμε, γίνεται προφανές ότι η καλοπροαίρεση και η διάθεση διαλόγου από μέρους μας δεν οδηγεί σε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπάρχει καν διάλογος αλλά και όπου υπήρχε διακόπτεται, ενώ την ίδια στιγμή οι επιθέσεις και ο καταιγισμός νέων μέτρων σε βάρος μας συνεχίζονται και διευρύνονται οδηγώντας μας στην πλήρη εξαθλίωση.

Το συμπέρασμα συνεπώς είναι ότι αν θέλουμε να σταματήσουμε αυτόν τον συνεχή κατήφορο, τη συνεχιζόμενη φτωχοποίησή μας, την απόλυτη υποβάθμιση του ρόλου μας και την παραπέρα αποδόμηση και διάλυση του Δημοσίου, να αποτρέψουμε την διευρυνόμενη υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τον ευτελισμό των συντάξεων, τη συνεχιζόμενη ληστρική φορολογία, κ.λ.π.

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ και της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σ΄ αυτή την καταστροφική πολιτική.

Σας καλούμε λοιπόν σε αγωνιστική εγρήγορση, για να προετοιμάσουμε τη δική μας αγωνιστική αντεπίθεση που αποτελεί το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ, με εκκίνηση την συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 24 Νοέμβρη.

emdydas

Leave a Reply

Your email address will not be published.