Ανακοίνωση από τη Συνέλευση-Σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό – Παλλαϊκό συλλαλητήριο, Πέμπτη 11/05 – Συνέλευση αγώνα, Παρασκευή 12/05, απεργιακή συγκέντρωση 17/05

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5/5 στο ΕΚΑ συνέλευση-σύσκεψη, μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό. Η συνέλευση-σύσκεψη είχε αντικείμενο την μάχη ενάντια στο νέο Μνημόνιο και τα μέτρα σφαγή που συμφώνησαν -και θα φέρουν άμεσα για ψήφιση- η Κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η παρέμβαση του εργατικού και λαϊκού κινήματος τις επόμενες μέρες θα είναι καθοριστική!

Μετά από την πρόταση της γραμματείας της Πρωτοβουλίας και τις τοποθετήσεις σωματείων και συλλογικοτήτων, ακολούθησε συζήτηση και αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Καλούμε σε συγκέντρωση την Κυριακή 7/5 στις 9.00 π.μ. στην οδό Ερμού, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και στο νέο Μνημόνιο που προβλέπει την ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας των εργαζομένων με το άνοιγμα των καταστημάτων πάνω από 30 Κυριακές το χρόνο!
  2. Καλούμε σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη 11/5 στις 7.00 μμ στα Προπύλαια και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, ενάντια στα νέα μέτρα σφαγή, τη συμφωνία κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.
  3. Καλούμε σε νέα πλατιά μαζική ανοιχτή συνέλευση αγώνα την Παρασκευή 12/5 στις 6.30 μμ στο ΕΚΑ. Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε σωματείο, αγωνιστική συλλογικότητα και αγωνιστή εργαζόμενο, νέο, συνταξιούχο να πάρουν μέρος στη Συνέλευση Αγώνα, για να καθορίσουμε την κοινή, μαζική και μαχητική αγωνιστική παρέμβαση ενάντια στα μέτρα-σφαγή και το νέο μνημόνιο, για την προετοιμασία της γενικής απεργίας και της κλιμάκωσης που απαιτείται πριν και μετά από αυτή για να μην περάσουν!
  4. Καλούμε σε απεργιακή συγκέντρωση στις 17/5 (την ημέρα της Πανεργατικής Απερεγίας) στις 10.30 π.μ. στο Μουσείο-Πολυτεχνείο.

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων θεωρεί επίσης ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών στις 16 και 17 Μάη, η οποία σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ (που παραβρέθηκε στη συνέλευση-σύσκεψη) πρέπει να έχει προοπτική συνέχισης και κλιμάκωσης. Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων θα τη στηρίξει και θα συμβάλει όσο περισσότερο μπορεί στην περιφρούρηση της.

Τέλος, καλούμε τα σωματεία και τις συλλογικότητες να οργανώσουν δράσεις (εξορμήσεις, συνελεύσεις και κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές) για την οργάνωση και τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων και του λαού στην Πανεργατική Πανελλαδική απεργία, καθώς και για την ανάληψη αγωνιστικών δράσεων παντού.

Η Πρωτοβουλία θα εκδώσει κάλεσμα-προκήρυξη και αφίσα για την Απεργία και τα νέα μέτρα-σφαγή.

 

protovoulia_apergia_17_5_Prokirixi

 

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.