Αριθ.πρωτ. 9009

Ημερομηνία 23/3/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΗ 8 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Συνάδελφοι,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας με αφορμή την επικείμενη ποινική δίκη στις 23-3-2017 κατά 8 συναδέλφων μηχανικών δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση της στους ίδιους και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) .
Η παρουσία και οι παρεμβάσεις των 8 συναδέλφων μαζί με άλλους συναδέλφους στα γραφεία του ΕΤΑΑ κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΣ του ΕΤΑΑ την περίοδο 2013-2014, εξέφραζαν την αντίθεση Σωματείων και Φορέων των Μηχανικών και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ απέναντι στην εξελισσόμενη διαδικασία εξόντωσης των μηχανικών και την αντεργατική πολιτική των Μνημονίων κάτι που προσωρινά είχαν πετύχει καθιστώντας μη εφαρμόσιμες τις διατάξεις του Ν.398/2011 οι οποίες προέβλεπαν σημαντική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών και οι οποίες τελικώς εφαρμόστηκαν αναδρομικά από τη σημερινή Κυβέρνηση.
Τέτοιες διώξεις αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και στην ποινικοποίηση των αγωνιστικών συνδικαλιστικών πρακτικών με τελικό στόχο την αποδυνάμωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.
Η ΠΟΕ θα είναι παρούσα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους διωκόμενους συναδέλφους μηχανικούς, την ΤΡΙΤΗ 28/3 στις 9 π.μ. στο 3ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στα Δικαστήρια Ευελπίδων Κτίριο 9, Ισόγειο, Αίθουσα 2.
Καλούμε τα Σωματεία Μέλη μας να συμμετέχουν στην Συγκέντρωση Αλληλεγγύης .

 

Δείτε το έγγραφο: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΚΗ 8 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Σχετικά άρθρα:

  • Δεν υπάρχουν