Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών την Παρασκευή 19 Ιαν. 2018, στις 7:30μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4), στην αίθουσα του 7ου ορόφου (η αρχικά ανακοινωμένη συνέλευση για Παρ. 12 Ιαν. 2018 μετατέθηκε λόγω της απεργίας, στην οποία συμμετέχουν τα ΜΜΜ).
Η παρουσία σας είναι σημαντική ώστε να συζητήσουμε και συναποφασίσουμε τη δράση για τα παρακάτω σημαντικά θέματα που αφορούν όλους μας.
Θέματα
1. Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ και επόμενες κινήσεις μας.
2. Η αναζήτηση μιας ενδεχόμενης νέας στρατηγικής για να ξανανοίξουν και μεγαλύτερα ζητήματα, όπως πχ η διαγραφή αδίκως δημιουργηθέντων χρεών/συμψηφισμός αδίκως πληρωθέντων, ειδική προσαύξηση κλπ.
3. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και η συνέχιση της εμπλοκής μας σε αυτό, υπό το πρίσμα και της έναρξης ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη σε εφορία και ταμεία από 500 ευρώ.
4. Το ζήτημα του ΙΕΚΕΜ και άλλα ζητήματα ενδιαφέροντος μιας ενδεχόμενης παρέμβασής μας στο ΤΕΕ το επόμενο διάστημα.
5. Το θέμα της μη κάλυψης της πλειοψηφίας των συναδέλφων από το νόμο με τις 120 δόσεις για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.
Εάν θέλετε κάποιο, ακόμα, θέμα να συζητηθεί, ενημερώστε μας στο email της συνέλευσης.

Πρακτικά συνέλευσης 19/01/2018

1. Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ και επόμενες κινήσεις μας.

Έγινε αναλυτική ενημέρωση από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής των Επιστημόνων του ΕΦΚΑ και πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ, Κ. Μακέδο, που έγινε την Πέμπτη 11/01.

Το συμπέρασμα είναι πως σχετικά με τα θέματα των αναδρομικών εισφορών, των αναδρομικών διαγραφών, του επιδόματος ανεργίας και το επιτρεπόμενο όριο οφειλών για συνταξιοδότηση είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να ασκηθεί πίεση στον ΕΦΚΑ και στο Υπουργείο Εργασίας. 

2. Η αναζήτηση μιας ενδεχόμενης νέας στρατηγικής για να ξανανοίξουν και μεγαλύτερα ζητήματα, όπως π.χ. η διαγραφή αδίκως δημιουργηθέντων χρεών / συμψηφισμός αδίκως πληρωθέντων, ειδική προσαύξηση κλπ.

Συζητήθηκε το θέμα της ειδικής προσαύξησης για τους μετά το ’93 ασφαλισμένους και οι αγωγές που καταθέτουν συνάδελφοι, με πρωτοβουλία της ΕΜΔΥΔΑΣ, για την επιστροφή της.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των οφειλών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περιπτώσεις ανασφάλιστων συναδέλφων. 

Συμφωνήθηκε πως το θέμα θα αναλάβει ομάδα εργασίας που θα συναντηθεί πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

3. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και η συνέχιση της εμπλοκής μας σε αυτό, υπό το πρίσμα και της έναρξης ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη σε εφορία και ταμεία από 500 ευρώ.

Έγινε ενημέρωση από τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών. Αποφασίστηκε να γραφτεί κείμενο προς ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με το το τι ισχύει για τους πλειστηριασμούς και ειδικότερα για τις ασφαλιστικές εισφορές και το ΚΕΑΟ.

4. Το ζήτημα του ΙΕΚΕΜ και άλλα ζητήματα ενδιαφέροντος μιας ενδεχόμενης παρέμβασής μας στο ΤΕΕ το επόμενο διάστημα.

Συζητήθηκε μία ενδεχόμενη παρέμβαση την εβδομάδα 29/01 – 02/02 με θέματα: 

α. Το ζήτημα του ΙΕΚΕΜ και το γεγονός πως οι εργαζόμενοι συνάδελφοι δεν έχουν πληρωθεί.

β. Την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ.

γ. Την απαλλαγή των άνεργων μηχανικών από την συνδρομή στο ΤΕΕ.

Συμφωνήθηκε πως τα θέματα θα αναπτυχθούν στην ομάδα εργασίας.


5. Το θέμα της μη κάλυψης της πλειοψηφίας των συναδέλφων από το νόμο με τις 120 δόσεις για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.

Αναφέρθηκε πως το θέμα δεν είναι μόνο η μη κάλυψη συναδέλφων, αλλά και το γεγονός πως η ρύθμιση είναι δυσμενής και για την πλειοψηφία όσων μπορούν να ενταχθούν σε αυτή.

6. Επίσης συζητήθηκε το θέμα των συντάξεων για τους προ του 92 ασφαλισμένους, οι οποίοι αν και πλήρωναν χρόνια τον κλάδο της Ειδικής Προσαύξησης (πρώην ΕΛΠΠ) η σύνταξη ως προς το τμήμα της ειδικής προσαύξησης είναι απειροελάχιστη.

7. Έγινε ενημέρωση από την εκδήλωση κατά της υφαρπαγής του Ελληνικού που έγινε στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και αποφασίστηκε να γραφτεί κείμενο σχετικά με το θέμα.

Θα γίνει συνάντηση της ομάδας εργασίας την Παρασκευή 26/01 και επόμενη συνέλευση Παρασκευή 02/02 στις 19.30.

Σχετικά άρθρα:

  • Δεν υπάρχουν