Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών την Παρασκευή 25/11/2016, στις 8:00 μ.μ. στο ΤΕΕ (Νίκης 4)

Πρακτικά ΑΣΜ 25 Νοεμβρίου 2016

1. Έγινε ενημέρωση από τη συνάντηση ΣΜΤ, ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και ΑΣΜ με τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο και τη γραμματέα του, στα πλαίσια της κινητοποίησης της 24ης Νοεμβρίου 2016 στο Υπουργείο Εργασίας. Εκκρεμούν απαντήσεις από το υπουργείο, οπότε και αποφασίστηκε να προσπαθήσουμε να κλείσουμε πάλι συνάντηση με τον υφυπουργό την επόμενη εβδομάδα.

2. Συνάδελφος μας ανέφερε ότι πήρε απάντηση σε αίτηση προς το ΤΣΜΕΔΕ όπου ζητούσε αναλυτική ενημέρωση για τα ποσά που έχει πληρώσει στο ταμείο. Το μέσο της αίτησης για τα ποσά που έχουμε πληρώσει στο ταμείο ανά κλάδο ασφάλισης, όπως και της διακοπής ασφαλιστικών ή εργασιακών δικαιωμάτων λόγω οφειλών, δηλώνει την πρόθεσή μας να καταδείξουμε τον προσχηματικό χαρακτήρα της “ασφάλισης” και να διεκδικήσουμε τη διαγραφή των σχετικών οφειλών και την επιστροφή των αδίκως καταβληθέντων, παρά την επικείμενη συγχώνευση του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΦΚΑ. Έτσι αποφασίσαμε να επεξεργαστούμε ανάλογα το κείμενο της αίτησης, για χρήση από κάθε ενδιαφερόμενο/η, ώστε να εξυπηρετεί τον συγκεκριμένο σκοπό.

3. Συζητήθηκε το θέμα της λίστας και η χρήση της. Οι προσβλητικές εκφράσεις είναι μη αποδεκτές, όπως ίσχυε πάντα, και εφόσον δεν υπάρχει διόρθωση του ύφους θα ακολουθείται διαγραφή του ανεπίδεκτου.

4. Για άλλη μια φορά διατυπώθηκε η ανάγκη ενεργοποίησης των ομάδων που έχουν συσταθεί. Όποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται και μπορεί να συνεισφέρει στις υπάρχουσες ομάδες ή να προτείνει τη σύσταση νέας, για να εμπλουτιστεί η δράση της ΑΣΜ και με άλλα θέματα, μπορεί να έρθει στη συνέλευση και να δηλώσει διαθεσιμότητα.

Επόμενη συνέλευση την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

 

Το κάλεσμα:

Σας καλούμε να έρθετε και να συμμετέχετε στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών. H παρουσία σας είναι σημαντική για να αποφασίσουμε τη δράση μας για τα κοινά μας προβλήματα. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • Αποτίμηση της κινητοποίησης στις 24/11/2016 στο Υπουργείο Εργασίας
  • Προώθηση εκστρατείας σχετικά με Attica – ΤΣΜΕΔΕ
  • Επιστροφή Ειδικής Προσαύξησης – οργάνωση κινητοποίησης σχετικά με την εγκύκλιο του Υπουργείου
  • Απόφαση ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ για λήξη πληρωμής εισφορών Β εξαμήνου στο τέλος του χρόνου – αντίδρασή μας
Αν θέλετε κάποιο ακόμα θέμα να συζητηθεί ενημερώστε μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, την Παρασκευή 25/11/2016, στις 8.00μ.μ., στο ΤΕΕ (Νίκης 4), ώστε να αποφασίσουμε συλλογικά τις επόμενες κινήσεις μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.