ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/12/12, 6μμ, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΕ, ΝΙΚΗΣ 4

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

ή θα αποδειχτούμε ικανοί να ενωθούμε και να πολεμήσουμε μαζί

ή θα ηττηθούμε ο καθένας ξεχωριστά

afisa synelefsis mixanikwnBIGGER_BW2

 

Η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ, προκαλεί συντριπτικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, την κοινωνική πλειοψηφία και την πρόσβαση στα δημόσια αγαθά.

Οι εργαζόμενοι μηχανικοί δεν εξαιρούνται, μεγάλο μέρος των συναδέλφων οδηγείται άμεσα στην εξαθλίωση και την έξοδο από το επάγγελμα.

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΜΕ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 • Αυξάνονται υπέρογκα και αναδρομικά από 01/07/11 οι ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ, αντισταθμιστικά στην ληστεία πάνω από 2 δισ. € του PSI των αποθεματικά του ταμείου. Τη στιγμή που σήμερα 25% των συναδέλφων αδυνατούν να πληρώσουν τις ήδη πολύ υψηλές εισφορές του ν.3518/06 και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
 • Έχουν καταργηθεί οι ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, οι κατώτατες αμοιβές για τους αυτοαπασχολούμενους. Νέες μειώσεις μισθών για τους δημόσιους υπαλλήλους. Οι απολύσεις είναι καθημερινότητα για τον ιδιωτικό τομέα, τώρα έρχονται και στο δημόσιο.
 • Θεσμοθετείται φορολογικός συντελεστής 26%-35% από το 1ο € για όσους εργάζονται με μπλοκάκι
 • Η ανεργία, η υποαπασχόληση και η μείωση των αποδοχών αποτελούν τη νέα καθημερινότητα κάθε συναδέλφου. Χιλιάδες συνάδελφοι αιτούνται την διακοπή του επαγγέλματος, πολλοί άλλοι μεταναστεύουν
 • Ο κλάδος υγείας του ταμείου μας εντάσσεται στον εξαρχής ελλειμματικό ΕΟΠΥΥ και η προβληματική πρόσβαση στις παροχές του ΚΥΤ αντικαθίσταται από την απουσία περίθαλψης
 • Το πτυχίου του μηχανικού εξισώνεται επαγγελματικά με τα πτυχία των κολλεγίων και απαξιώνεται με την τοποθέτηση φραγμών για την άσκηση του επαγγέλματος (σεμινάρια, εξετάσεις, πιστοποιήσεις). Οι μηχανικοί διασπώνται και κατακερματίζονται πολλαπλά σε ελέγχοντες «ειδικών προσόντων» και ελεγχόμενους

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ

Αποκορύφωμα της στάσης της ηγεσίας του ΤΕΕ είναι η πολιτική κάλυψη που παρέχει στη θετική ψήφο των εκπροσώπων του για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η ληστεία 400 εκ € από τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής.

Η διοίκηση του ΤΕΕ, δεν μπορεί και δεν θέλει να εκφράσει τα συμφέροντα των εργαζόμενων μηχανικών. Διεξάγει έναν όψιμο και υποκριτικό «αγώνα», εντός του πλαισίου του μνημονίου, χωρίς να έρχεται σε ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική, ενώ έχει τεράστια ευθύνη για την μεταροπή των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ σε περιουσία των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών.

Όσο ποτέ είναι αναγκαίο να περάσει ο αγώνας στα χέρια της πλειοψηφίας των μηχανικών με Γενικές Συνελεύσεις και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όπως ήδη συμβαίνει σε μια σειρά πόλεις εκτός Αττικής.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Ανάκληση της απόφαση αύξησης των εισφορών και παραίτηση των μηχανικών εκπροσώπων στο ΕΤΑΑ και στο ΤΣΜΕΔΕ.
 • Ούτε ένα ευρώ αύξηση εισφορών καμίας κατηγορίας ασφαλισμένου, άμεση μείωση των εισφορών. Αύξηση των παροχών και των καλύψεων.
 • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που εφαρμόζονται. Κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού «παλιών» – «νέων», κατάργηση των ασφαλιστικών κατηγοριών.
 • Κάτω τα χέρια απ’ τα αποθεματικά – έξω το ταμείο από Τράπεζα Αττικής – χρηματιστήριο – ομόλογα. Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος των απωλειών του αποθεματικού. Τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ να περάσουν από τα τραπεζικά, επενδυτικά, εργολαβικά και χρηματιστηριακά συμφέροντα στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους
 • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις σε όλους τους μηχανικούς.
 • Αναγνώριση των ανέργων συναδέλφων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους συναδέλφους (μισθωτούς ή ΔΠΥ) και υποαπασχολούμενους συναδέλφους.
 • Άμεση επανέκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου ΤΕΕ, τέρμα στη φίμωση και τη λογοκρισία

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διαλέξουν την αγωνιστική διέξοδο, στον πόλεμο που κυρήχτηκε ενάντια στην εργασία και τα δικαιώματα μας. Ο αγώνας μας εντάσσεται στο ευρύτερο κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Συνδέεται με τον αγώνα όλων των εργαζόμενων που αντιστέκονται. Απέναντι σε αυτήν την κανιβαλική επίθεση, θα συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας στο κοινό μέτωπο των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των ανέργων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την απελεύθερωση από τα δεσμά της τρόικα (Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ)

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/12/12, 6μμ, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΕ, ΝΙΚΗΣ 4

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

2 comments

1 ping

 1. Λέτε δεν θα δεχτείτε ούτε έναν συνάδελφο χωρίς περίθαλψη, αλλά περίπου 25χιλ συνάδελφοι είναι χωρίς περίθαλψη αυτήν την στιγμή. Γιατί δεν αναφέρετε καν το καθεστώς ασφάλισης της ιδιότητας που πολλούς μας έχει φέρει σε τεράστια αδιέξοδα?
  Το ΤΕΕ μας χορήγησε “Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος” κι όχι ιδιότητας!!
  Πως τότε, τόσο μα τόσο προκλητικά κι αντισυνταγματικά μας ασφαλίζει την ίδια την ιδιότητα κι όχι την εργασία, ή έστω ούτε καν την άσκηση της ιδιότητας??
  Αν θέλετε να δώσετε λύσεις σε πολλά από αυτα΄που αναφέρετε στο κάλεσμά σας, πρέπει να εξετάσετε και να συζητήσετε το παρών καθεστώς ασφάλισης της ιδιότητας, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα και άμεσα, ώστε να μπορέσουν όσοι συνάδελφοι αδυνατούν να καταβάλουν εισφορές να απεγκλωβιστούν από το ΤΣΜΕΔΕ, χωρίς να χάνουν την άδειά τους, που την αποκτήσανε εξαιτίας της πανεπιστημιακής τους κατάρτισης κι όχι εξαιτίας της ικανότητάς τους να πληρώνουν το ΤΣΜΕΔΕ. Αν συμβάλλετε ενεργά σε αυτό, θα δείτε ότι πολλά θα αρχίσουν να αλλάζουν γιατί θα αναγκαστούν να το κάνουν, για αποτραπούν οι μαζικές διαγραφές συναδέλφων, εξαιτίας της αδυναμίας τους να πληρώνουν ασφ εισφορές, με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα το ταμείο μας να καταρεύσει.

 2. ΕΠΕΙΓΟΝ
  Ο διοικητής του ΙΚΑ σκέπτεται να δεχθεί το νέο κούρεμα !!! Πιθανότατα και του ΤΣΜΕΔΕ !
  Προσοχή όμως: Τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων φυλάσσονται από την Τράπεζα της Ελλάδος (που μόνο της Ελλάδος δεν είναι).
  Εάν το ΙΚΑ δεχθεί την επαναγορά τους, το προιόν-ποσό θα φυλάσσεται πάλι υποχρεωτικά από την ΤτΕ-Προβόπουλο.
  Όμως βάσει του αντισυνταγματικού νόμου του 79, ο Προβόπουλος θα μπορεί να τα μετατρέψει πάλι σε ομόλογα στην ονομαστική τους όμως τιμή.
  Δηλαδή 2η, μάλλον 3η χασούρα !!
  Δεν νομίζετε ότι η κοροιδία και η ληστεία, όπως και η βλακεία, έχουν κάποιο όριο ?
  ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ !
  Να επέμβουν αυτοί που η Πατρίδα τους εμπιστεύθηκε τα μέσα ώστε να μας προστατεύουν, και να τους συλλάβουν !

 1. […] ΤΣΜΕΔΕ συμπληρώνουν το εφιαλτικό σκηνικό της ανεργίας, της κατάργηση των ελάχιστων […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.