Ενημέρωση από τη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ της Δευτέρας 05/12/16
Στη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ της Δευτέρας υπήρχε εισήγηση από την Δ/νση Εισφορών την οποία και επισυνάπτουμε στο αρχείο PDF που ακολουθεί:
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, το Υπουργείο θέλει να διαβιβάσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΚΕΑΟ και προτίθεται να το κάνει ακόμη και για αυτές κάτω από το όριο των 5.000,00 € !!!
Για το λόγο αυτό ζητάει την τυπική γνώμη του ΔΣ του ΕΤΑΑ (θα γίνει την Τετάρτη).
Η ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ πάει με αρνητική εισήγηση στο ΕΤΑΑ για το συγκεκριμένο θέμα.
4 από τα 6 μέλη της ΔΕ (και του προέδρου Μακέδου συμπεριλαμβανομένου) τοποθετήθηκαν στη λογική υποστήριξης της παλαιότερης απόφασης της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ με βάση την οποία συμφωνείται να μεταβιβάζονται στο ΚΕΑΟ μόνο εργοδοτικές εισφορές και όχι φυσικών προσώπων.
Τα υπόλοιπα 2 από τα 6 παρόντα μέλη της ΔΕ (ο σ. Μούζιος και ο Α. Κολοβός) κατέθεσαν και μια τοποθέτηση (δεν την έχουμε σε έντυπη μορφή) στην οποία αναφέρουν συνοπτικά:
α) καμία οφειλή εισφορών στο ΚΕΑΟ οποιουδήποτε ύψους
β) το ΚΕΑΟ αποτελεί απαράδεκτο φορέα δήμευσης των όποιων ελάχιστων οικονομικών αποθεμάτων επιβίωσης διατηρούν οι ασφαλισμένοι καταδικάζοντάς τους σε μεγαλύτερη φτώχεια και ανέχεια από όση οι βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές έχουν επιβάλλει. Διεκδικούμε την κατάργησή του.
Αναμφίβολα πρόκειται για αρνητικότατη εξέλιξη.
Καταρχήν δεν πρέπει να περάσει ούτε από το ΕΤΑΑ.
Πιθανόν να μην φτάνει όμως αυτό, διότι μια αρνητική απόφαση από το ΕΤΑΑ δεν είναι δεσμευτική για το Υπουργείο.
Πρέπει να δούμε πολύ επισταμένα πως μπορεί (κινηματικά και θεσμικά) να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.
Προς το παρών μένω στην απλή ενημέρωση.
Ανδρέας Κολοβός

Σχετικά άρθρα:

  • Δεν υπάρχουν