Νέα κινητοποίηση στο Ε.Τ.Α.Α Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 3μμ (Μάρνη 24)

Στην κινητοποίηση της 5/12/13 καλέσαμε το ΔΣ του ΕΤΑΑ να δεσμευθεί ότι δε θα στείλει κανενός είδους στοιχείο των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ προς το ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), που υπάγεται στο ΙΚΑ/ΕΤΑΜ, είτε προσωπικά στοιχεία, είτε Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής. Ήδη την Δευτέρα 9/12/13 η ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ δεσμεύτηκε ότι δε θα υπογράψει Πράξεις Βεβαίωσης Οφειλής για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το 2008, δηλαδή μέσα στην κρίση, και αφορούν συναδέλφους που είναι άνεργοι ή έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 25.000 Euro. Επίσης ότι θα εισηγηθεί να μπει το θέμα του ΚΕΑΟ στην ημερήσια διάταξη και να συζητηθεί στο ΕΤΑΑ την Πέμπτη 12/12. Την ημέρα αυτή το ΕΤΑΑ θα κληθεί να ξεκαθαρίσει την στάση του.

Επίσης παραμένουν ανοιχτά τα θέματα:

  • της ακύρωσης της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών
  • της εφαρμογής νέου συστήματος διακανονισμού οφειλών
  • της αναγνώρισης δικαιωμάτων των ασφαλισμένων χωρίς εργασία ή ελάχιστο εισόδημα
  • της εξασφάλισης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους ασφαλισμένους

Καλούμε όλους τους συναδέλφους:

  • Σε μαζική κινητοποίηση όλων των μηχανικών και των συνασφαλισμένων μας δικηγόρων-γιατρών στο ΕΤΑΑ την Πέμπτη 12/12 στις 3μμ
  • Σε νέα ανοικτή συνέλευση μηχανικών την Παρασκευή 13/12 στις 6:30μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4) για να αποφασίσουμε από κοινού πως θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας

 

Προς το Δ.Σ. Ε.Τ.Α.Α.
Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών(Α.Σ.Μ.)
Θέμα: «Σχέδιο προς συζήτηση και απόφαση για τη συνεδρίαση του ΔΣ ΕΤΑΑ 05-12-2013 από την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών (Α.Σ.Μ.)»

Δεν αποστέλεται κανενός είδους στοιχείο των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ προς το ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), που υπάγεται στο ΙΚΑ/ΕΤΑΜ, είτε προσωπικά στοιχεία, είτε Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής.

Τα ζητήματα των οφειλών από μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές είναι υποχρέωση και συνταγματικό καθήκον προς επίλυση των οικείων ασφαλιστικών φορέων και το ΔΣ ΕΤΑΑ θα αναζητήσει και θα εισπράξει άμεσα από τους συστηματικούς εισφοροδιαφεύγοντες μεγαλοεπιχειρηματίες του κάθε κλάδου και θα μεριμνήσει για την ελάφρυνση των ποσών οφειλής όλων των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ που ήταν χωρίς εργασία τα τελευταία χρόνια ή είχαν αποδεδειγμένα εισοδήματα κάτω από τα όρια επιβίωσης.

  1. Δίνεται για τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ παράταση στην αποπληρωμή των ειδοποιητηρίων του 2ου εξαμήνου 2013 χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις έως τις 31 Μαρτίου 2014. Το ίδιο θα ισχύσει αντίστοιχα και για τους υπόλοιπους κλάδους των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ.
  2. Παρέχεται άμεσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ασφαλισμένους ανεξάρτητα από το εάν έχουν οφειλές ή όχι. Δίνεται εντολή στους επιμέρους τομείς να σφραγίζουν τα βιβλιάρια των ασφαλισμένων από 01/01/2014 για όλο το έτος, με απλούστερες διαδικασίες από αυτές του 2013.
  3. Αναστέλλονται επ’αόριστον: α) η εφαρμογή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ και η εφαρμογή του νέου συστήματος διακανονισμού οφειλών. Το ΔΣ του ΕΤΑΑ δέχεται άμεσα προτάσεις των συλλογικών φορέων των ασφαλισμένων (σωματεία, επιστημονικοί σύλλογοι κ.α.) για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός πιο δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος.
  4. Αναγνωρίζεται η ιδιότητα του ασφαλισμένου χωρίς εργασία, χωρίς ή ελάχιστο εισόδημα από την άσκηση του επαγγέλματός του και λαμβάνονται μέτρα προνοιακού χαρακτήρα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.