Σταματούν τον διάλογο, μέχρι νεωτέρας, οι επιστημονικοί φορείς

Ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας

Συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας ζητούν, επί της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, οι επιστημονικοί φορείς και δηλώνουν ότι αν δεν τα λάβουν δεν θα προσέλθουν στον διάλογο.

Μετά από τη νέα σύσκεψη, που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποί τους στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ανακοίνωσαν ότι μέχρι να πάρουν συγκεκριμένη πρόταση από το υπουργείο δεν έχει νόημα να συνεχίσουν τον διάλογο.

«Παρόλο που προσήλθαμε στο διάλογο με καλή διάθεση, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε πάρει συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας, παρά μόνο αόριστες προτάσεις με αβάσιμους και αυθαίρετους ισχυρισμούς», τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση.

«Θέλουμε άμεσα τα στοιχεία και μόλις τα έχουμε, θα τα μελετήσουμε και μόνο τότε θα προσέλθουμε ξανά στον διάλογο με τις προτάσεις μας», συμπληρώνουν.

Οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουν για ακόμα μια φόρα την αντίθεσή τους στο προσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο -όπως αναφέρουν- έχει καθαρά φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση ασφαλιστικό, και ζητούν την απόσυρσή του και διάλογο από μηδενική βάση.

 

Αναδημοσίευση από τη naftemporiki.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.