Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 09:30 π.μ.

Η Α.Σ.Μ. καλεί όλους τους συναδέλφους, καθώς και σωματεία, συλλογικότητες εργαζομένων αλλά και κάθε αλληλέγγυο σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), την Πέμπτη 7/4 στις 9:30 π.μ., ενάντια στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό-φορολογικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση. 
Το ν/σ όχι μόνο δεν μειώνει, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των μηχανικών λόγο της ανεργίας και της υποαποσχόλησης, αλλά καθιστά το σύνολο των συναδέλφων που ζουν από την εργασία τους, σύγχρονους σκλάβους, ενώ παράλληλα πετσοκόβει τις ήδη μειωμένες συντάξεις.

Διεκδικούμε 

Άμεση και αναδρομική ακύρωση όλων των ληστρικών αυξήσεων εισφορών (κατάργηση των διατάξεων του Ν. 3986/2011, άρθρο 44, § 14 κ΄15). Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
Ριζική μείωση εισφορών, με αναδρομική ισχύ με προσαρμογή των υποχρεώσεων εισφοράς στις πραγματικές δυνατότητες των συναδέλφων όπως αυτές προκύπτουν από την επαγγελματική δραστηριότητα στις παρούσες συνθήκες
Άρση της υποχρέωσης εισφοράς για όσους δεν έχουν επαρκές εισόδημα από το επάγγελμα μηχανικού.
Πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους, ανεξαρτήτως τυχόν ασφαλιστικών οφειλών.
Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Όχι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για χρέη σε εφορία-ταμεία-τράπεζες για άνεργους- υποαπασχολούμενους- εργαζόμενους. Αναστολή κάθε δίωξης και αναγκαστικής είσπραξης για οφειλές προς το ταμείο.
Αποσύνδεση της ασφαλιστικής ενημερότητας από τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος με εξαίρεση τις περιπτώσεις εργοδοτικών οφειλών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε χιλιάδες συναδέλφους να δουλέψουν.
Άρση των τοκογλυφικών όρων «διακανονισμού» των ασφαλιστικών οφειλών. Κατάργηση των τόκων επί των οφειλών.
Αναγνώριση των ανέργων και υποαπασχολούμενων μηχανικών, παροχή αξιοπρεπούς επιδόματος ανεργίας – υποαπασχόλησης, με αναδρομική ισχύ. Προστασία της μητρότητας με δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης για μητέρες ανήλικων τέκνων και τις παροχές που προβλέπονται στα άλλα ταμεία.
Αποκατάσταση συντάξεων και ορίων ηλικίας στο προ μνημονίου καθεστώς.
Να επιστραφούν όλα τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος. Αποκατάσταση των αποθεματικών των Ταμείων από το PSI και τιμωρία των υπευθύνων για την συγκεκριμένη απώλεια. Να αποκατασταθούν οι απώλειες των αποθεματικού από την «επένδυση» στην Τράπεζα Αττικής και το χρηματιστηριακό τζόγο. Αποσύνδεση του Ταμείου από την Τράπεζα Αττικής και απαγόρευση της μετατροπής πόρων του σε χρηματιστικούς τίτλους.
Καταβολή στο Ταμείο της οφειλόμενης κρατικής χρηματοδότησης και των αναδιανεμητικών πόρων. Καταβολή όλων των οφειλόμενων της εργοδοσίας.

Κατάργηση του δελτίου παροχής υπηρεσιών στην εξαρτημένη σχέση εργασίας ώστε να παταχθεί η διαφυγή πόρων από το ταμείο.

Στη συνέχεια, και ανάλογα με την έκβαση της κινητοποίησης, θα συμμετάσχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ.

 

Κάλεσμα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στο Υπουργείο Εργασίας

Ανακοίνωση – κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για την 24ωρη απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση

Leave a Reply

Your email address will not be published.