Τι είναι η Συνέλευση

Η Ανοιχτή Συνέλευση είναι μια κινηματική πρωτοβουλία αυτο-οργάνωσης των μηχανικών που ζουν από τη δουλειά τους. Αντιδρούμε στην απαξίωση της εργασίας μας, στη διάλυση της κοινωνίας και της ζωής μας, στην καταλήστευση των ταμείων μας, αλλά και στην απραξία ή και συναίνεση των φορέων μας.  Η Ανοιχτή Συνέλευση δεν εξαρτάται από πολιτικές ή συνδικαλιστικές παρατάξεις. Παράλληλα η συμμετοχή σε αυτήν δεν αντιστρατεύεται, ούτε αποκλείει την συμμετοχή σε παρατάξεις. Στην Ανοιχτή Συνέλευση ο κάθε συνάδελφος τοποθετείται, συναποφασίζει και δρα ισότιμα με κάθε άλλον, ως αυτεξούσιο πρόσωπο.

Ως κινηματική θεωρούμε την ενεργή συμμετοχή σε διαδικασίες ελέγχου, αντίδρασης και αντίστασης σε φορείς, όργανα και νομοθεσίες που καταστρατηγούν τα δικαιώματά μας (ως άνθρωποι και εργαζόμενοι) και καταστρέφουν τις όποιες θετικές ποιότητες της ζωής μας.
Ταυτόχρονα, η παρουσία μας θεωρούμε ότι αποτελεί δραστική και όχι απλώς αντιδραστική διαδικασία, και ότι με τη ζύμωση που προκύπτει, δομούνται αντιπροτάσεις ρεαλιστικές και ωφέλιμες για εμάς ως μέλη -και όχι ως μονάδες- μιας δοκιμαζόμενης κοινωνίας.

2 comments

  • Παναγιώτης Ψάλτης on March 27, 2018 at 7:41 pm
  • Reply

  μπράβο παιδιά, αυτή ακριβώς είναι θέση !!! επιτέλους

  • Παναγιώτης Ψάλτης on March 27, 2018 at 7:41 pm
  • Reply

  μπράβο παιδιά, αυτή ακριβώς είναι θέση !!! επιτέλους

Leave a Reply

Your email address will not be published.