Τι έχουμε πετύχει

Η κινηματική δράση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών από την έναρξή της μέχρι σήμερα έχει πετύχει αρκετά – (λαμβάνοντας υπόψη το μικρό αριθμό συμμετεχόντων, σε σχέση πάντα με το σύνολο των εγγεγραμμένων μηχανικών). Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

– Μετά από διαρκείς κινητοποιήσεις σφράγιση των βιβλιαρίων 300 περίπου συναδέλφων που δεν είχαν υγειονομική περίθαλψη για μερικούς μήνες εντός του 2013.

– Πίεση στη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες και να κινητοποιήσει το σύνολο των μηχανικών μέσω της ιστοσελίδας και του δελτίου.

– Αναστολή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών (του Ν. 3986 / 2011, Άρθρο 44, Παρ.14 &15), μετά από πιεστική και επίμονη παρουσία πολλών εβδομάδων των μελών της Ανοιχτής Συνέλευσης στα ΔΣ των ΤΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ αλλά και τουΤΕΕ.
 
-Πάγωμα της ενεργοποίησης του ΚΕΑΟ  από το ΕΤΑΑ  και  έτσι αποστολής προς το ΚΕΑΟ των Βεβαιώσεων οφειλής από το ΕΤΑΑ, για το μήνα Ιανουάριο του 2014.
 
-Ενα από τα σημαντικότερα κεκτημένα της Ανοιχτής Συνέλευσης, είναι ότι κάνουμε έντονα αισθητή την παρουσία μας στους φορείς που αποφασίζουν για μας και την εργασιακή – ασφαλιστική μας υπόσταση αποδεικνύοντας ότι μπορούμε και να ενημερωνόμαστε εγκαίρως, αλλά και να κινητοποιούμε διαδικασίες που αναπνέουν πιεστικά στο σβέρκο τους, διεκδικώντας και απαιτώντας το δίκαιο μας ως μηχανικοί και εργαζόμενοι.
 
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.