Όλοι κ όλες τη Δευτέρα 6/6 στις 15:00 στη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ (Π.Π.Γερμανού 3-5, πλατεία Κλαυθμώνος) και την Τετάρτη 8/6 στις 15:00 στο ΕΤΑΑ (Μάρνη 22)

Η πραγματικότητα που βιώνουμε  ως άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, επισφαλώς εργαζόμενοι, “μπλοκάκηδες” μηχανικοί, τα χρόνια της κρίσης και της μνημονιακής ληστείας  είναι γνωστή. Τα πρόσφατα ειδοποιητήρια που αναρτήθηκαν με τις αυξήσεις και τα αναδρομικά, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι…

Αμέσως μετά τη νομοθέτηση της κατάργησης του ΤΣΜΕΔΕ και της εξάλειψης της όποιας δυνατότητας ελέγχου είχαμε στον ασφαλιστικό μας φορέα, καθώς και τη μεταφορά των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΦΚΑ, δηλαδή σε μια μαύρη τρύπα, o χειμαζόμενος από την ανεργία κλάδος μας δέχτηκε και αυτή τη νέα επίθεση.

Οι Διοικήσεις, τόσο του ΤΣΜΕΔΕ όσο και του ΕΤΑΑ, προσπαθούν να υπεκφύγουν, είτε πίσω από γενικόλογες διακηρύξεις, είτε επικαλούμενες «υπερβάλλοντα ζήλο» υπηρεσιακών παραγόντων και κωλυσιεργούν, ελπίζοντας προφανώς στην κόπωσή μας και στη φθορά της αγωνιστικής μας διάθεσης.

Το ερώτημα όμως είναι εδώ. Πώς η πλειοψηφία των συναδέλφων που αδυνατούσε ή με δυσκολία πλήρωνε τις έως τώρα εισφορές, θα πληρώσει τις αυξημένες, μετά την εφαρμογή του 3986/2011, εισφορές συν τις επιπλέον επιβαρύνσεις των αναδρομικών εισφορών και του ΟΑΕΔ;

Για αυτό μας βρήκαν μπροστά τους. Ήμασταν  μαζικά  στο ΤΣΜΕΔΕ,  στο ΕΤΑΑ και στο ΤΕΕ και απαιτήσαμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους ασφαλισμένους / συναδέλφους τους. Η πραγματικότητα απαιτεί μια ξεκάθαρη απάντηση από τις διοικήσεις του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ, όπως ξεκάθαρα υποχρεώθηκε προχθές να απαντήσει το ΤΕΕ. Απαιτούμε μια απάντηση από αυτούς που να λαμβάνει υπόψη την πραγματική εισφοροδοτική ικανότητά μας. Εάν δε μπορούν να τη δώσουν υπάρχει και η έντιμη λύση της παραίτησης.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει τις μέρες που έρχονται. Δε μπορεί να γίνει αλλιώς. Θα συνεχιστεί μέχρι να πάρουν πίσω τις παράλογες αυξήσεις του 3986/2011 που ως μόνο αποτέλεσμα θα έχουν την εξώθηση της πλειοψηφίας των συναδέλφων εκτός επαγγέλματος. Μέχρι να καταργήσουν τα αναδρομικά του ίδιου νόμου. Μέχρι να μας δώσουν πίσω τις αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές της ειδικής προσαύξησης τις οποίες κυριολεκτικά κλέβουν μετά τη σύσταση του ΕΦΚΑ. Μέχρι να καταργήσουν τις εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ και να μας επιστρέψουν τις έως τώρα εισπραχθείσες, ως αχρεωστήτως καταβληθείσες, αφού δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες ρεαλιστικές προϋποθέσεις επιδότησής μας (κανένας μηχανικός δεν μπορεί να λάβει επίδομα ανεργίας καθώς εκκρεμεί από το 2013 η Υπουργική Απόφαση που διευθετεί το θέμα). Μέχρι τη διαγραφή των οφειλών του κλάδου υγείας για όσο διάστημα είμαστε ανασφάλιστοι λόγω οφειλών. Μέχρι τη διαγραφή των ληστρικών προσαυξήσεων που μας επιβάλλουν στο ήδη δυσθεώρητο χρέος που μας δημιούργησαν. Μέχρι να απαλλάξουν τους ανέργους, υποαπασχολούμενους, επισφαλώς εργαζόμενους συναδέλφους από όλα τα χρέη που καταχρηστικώς μας φόρτωσαν.

Καλούμε σε μαζική και δυναμική παρέμβαση στη Διοικούσα του ΤΣΜΕΔΕ τη Δευτέρα 6/6 στις 15:00, (Π.Π. Γερμανού 3-5, πλατεία Κλαυθμώνος), ώστε να πιέσουμε να εκδοθεί η εισήγηση προς το ΕΤΑΑ για την κατάργηση των αναδρομικών εισφορών και των μνημονιακών αυξήσεων και την Τετάρτη 8/6 στις 15:00 στο ΕΤΑΑ, (Μάρνη 22), όπου θα απαιτήσουμε να πάρουν πίσω την απόφαση σχετικά με τα αναδρομικά και να κατέβουν τα ειδοποιητήρια από την ιστοσελίδα του ΤΣΜΕΔΕ μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.