Κάλεσμα Δ.Σ. Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. για συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης (Σταδίου 29), την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 10:00 πμ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
το άρθρο 11 του πολυνομοσχεδίου «Προαπαιτούμενα Μέτρα Οκτωβρίου», που κατατέθηκε από την κυβέρνηση και θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, δυστυχώς επαναφέρει, μεταξύ άλλων, τις αυξήσεις των εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καταργώντας το άρθρο 39 του Ν.4331/15 (μείωση εισφορών και επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για τα δύο έτη 2015-16) αναδρομικά από 2/7/2015, καθώς και το άρθρο 38, που διευκόλυνε συναδέλφους, κοντά στη σύνταξη, να συμψηφίσουν οφειλές με τη σύνταξη τους.

Δηλαδή, ακόμα και αυτό το ελάχιστο, που νομοθετήθηκε τον Ιούλιο του 2015, να μην ισχύσουν οι εξωπραγματικές αυξήσεις στις εισφορές των μηχανικών μόνο για τα δύο έτη
2015 και 2016, ενώ ζητούσαμε την κατάργηση των απαράδεκτων αυξήσεων και τον καθορισμό ασφαλιστικών εισφορών ανάλογων με τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, έρχονται σήμερα να το καταργήσουν, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και οξύνοντας ακόμα περισσότερο την πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελευθέρων επαγγελματιών μηχανικών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική, ενωτική και δυναμική συγκέντρωση, ενάντια στις παραπάνω ενέργειες της κυβέρνησης, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29), την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 10:00 πμ.

Δ.Σ. Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.