Ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για συναντήσεις με Υπουργούς

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 email: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 22-6-2015
Αρ. Πρωτ. : 6841
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
Προκειμένου να έχετε πλήρη ενημέρωση για τις ενέργειες της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ σχετικά με τα πλέον επίκαιρα ζητήματα αυτής της περιόδου, δηλ. α) το σ/ν για τις εκτός έδρας μετακινήσεις στο Δημόσιο, β) τη διακοπή της υπερβάλλουσας μείωσης (του ν. 4024/11) για όσους μετατάσσονται – μετακινούνται και γ) θέματα που αφορούν στα ασφαλιστικάμας προβλήματα, υπήρξαν κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο συναντήσεις αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Επικρατείας κ. Αλ. Φλαμπουράρη, με τον Αναπλ. υπουργό Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα και με τον Αναπλ. υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δ. Στρατούλη με τα παρακάτω αποτελέσματα :
  1. Στην συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας κ. Αλ. Φλαμπουράρη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκε κυρίως το ζήτημα των εκτός έδρας (σ/ν) και διαμηνύθηκε από μέρους μας ότι οι προβλέψεις του σ/ν είναι απαράδεκτες, ουσιαστικά καταργούν την κάλυψη των εξόδων μας και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε πολύμηνη αγωνιστική κινητοποίηση (απεργία-αποχή) εάν παραμείνει ως έχει. Ο υπουργός (μηχανικός και εργολήπτης επί πολλά χρόνια) κατανόησε πλήρως το πρόβλημα και ζήτησε από μέρους μας μια πρόταση με κάποιες υποχωρήσεις που θα του έδινε την δυνατότητα παρέμβασης στον κ. Μάρδα. Η πρόταση διαμορφώθηκε από την διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία (συνημμένο 1) και προωθήθηκε στον Αναπλ. υπουργό Οικονομικών από τον κ. Αλ. Φλαμπουράρη με την προτροπή να υπάρξει και συνάντηση με την Ομοσπονδία.
  2. Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Αναπλ. υπουργό Οικονομικών στις 17/6/2015 σε κλίμα που δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν καλό, αφού εκτιμούμε ότι πραγματοποιήθηκε μετά από πολλαπλές πιέσεις από τον υπουργό Επικρατείας, τον Αναπλ. υπουργό Υποδομών, καθώς και σημαντικό αριθμό βουλευτών Μηχανικών. Στον σύντομο χρόνο που διήρκεσε, τέθηκαν οι θέσεις μας για τα εκτός έδρας, τέθηκε ακόμα και το θέμα της φορολόγησης αυτών των δαπανών καθώς επίσης και το ζήτημα της εγκυκλίου του, με την οποία καταργούσε την υπερβάλλουσα μείωση (ν.4024/11) σε όσους μετακινούνται. Για το τελευταίο ζήτημα τη Δευτέρα 22/6/2015 έχει προκηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας από την ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο, παράλληλα έχει αποσταλεί Εξώδικη Διαμαρτυρία από την Ομοσπονδία (συνημμένο 2) και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας και αποσταλεί σ΄ όλες τις Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ ανακοίνωση για το θέμα και την δυνατότητα προσφυγών για την διεκδίκηση των χρημάτων που έχουν περικοπεί (συνημμένο 3).
  3. Την ίδια ημέρα 17/6/2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αναπλ. υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δ. Στρατούλη, σε πολύ καλό κλίμα, στο οποίο παρατέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως έμμισθοι του Δημοσίου με το ΤΣΜΕΔΕ (συνημμένο 4) διεκδικώντας την επίλυσή τους καθώς και τα γενικότερα προβλήματα των άλλων συναδέλφων Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, τα οποία δεν μας αφήνουν αδιάφορους όχι μόνο στα πλαίσια της αλληλεγγύης αλλά και γιατί η επιβίωση του Ταμείου μας (ΤΣΜΕΔΕ) περνάει υποχρεωτικά μέσα από την επίλυσή τους και μας αφορά όλους (συνημμένο 5).
Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση πιέζοντας την Κυβέρνηση για επίλυση των πλέον βασικών μας αιτημάτων, επιβάλλεται όμως για την ουσιαστικότερη αποτελεσματικότητα στην επίλυσή τους, η εγρήγορση και η μαζική συμμετοχή όλων, στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν.
Συνημμένο 1:
α) Ως εκτός έδρας αναγνωρίζεται η μετακίνηση για απόσταση μεγαλύτερη των 40 χλμ.
β) Αναγνωρίζεται η δυνατότητα διανυκτέρευσης για μετακίνηση σε απόσταση μεγαλύτερη των 130 χλμ. καθώς και κάθε μετακίνηση από νησί σε νησί.
γ) Η ημερήσια αποζημίωση (Η.Α.), προσδιορίζεται στα 45 € για κάθε μετακίνηση των προηγούμενων σημείων (α) και (β), δηλ. και για την περίπτωση μετακίνησης με διανυκτέρευση και για την αυθημερόν.
δ) Το όριο των 60 ημερών / έτος είναι μικρό για κάλυψη των πραγματικών αναγκών, συνεπώς πρέπει να προβλεφθεί η δυνατότητα αύξησής του τουλάχιστον κατά 50%, με αποφάσεις των πολιτικών προϊσταμένων των Φορέων που εγκρίνουν τις μετακινήσεις.
ε) Η ημέρα επιστροφής στην περίπτωση μετακίνησης με διανυκτέρευση θα πρέπει να καλύπτει το 50% της προβλεπόμενης από τα παραπάνω Η.Α.
Τέλος με δεδομένη την τεράστια έλλειψη οχημάτων στους Φορείς του Δημοσίου και ταυτόχρονα και οδηγών, η πλειοψηφία των μετακινήσεων πραγματοποιείται με οχήματα Ι.Χ. των μετακινούμενων. Η αποζημίωση κατά 15 λεπτά / χλμ., δεν καλύπτει ούτε το κόστος του καυσίμου, πολύ δε περισσότερο ένα σύνολο δαπάνης που προστίθεται από φθορές, υποβάθμιση της αξίας μεταπώλησης του οχήματος κλπ. συνεπώς επιβάλλεται η αύξησή της τουλάχιστον στα 20 λεπτά /χλμ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.