Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών την Παρασκευή 27/05/2016, στις 8:00 μ.μ. στο ΤΕΕ (Νίκης 4)‏

Πρακτικά συνέλευσης 27/05/2016

Θέματα:

  1. Ενημέρωση και συζήτηση για την παρέμβασή μας στη Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ στις 23/5

  2. Δράσεις μετά την απόφαση του ΕΤΑΑ για την πληρωμή των αναδρομικών, που αφορούν τις αυξήσεις στις εισφορές του 3986/2011.

Αναλυτικά

  1. Έγινε ενημέρωση από την παρέμβαση στο ΤΣΜΕΔΕ. Ακολούθησε συζήτηση για το περιεχόμενο των ενημερώσεων που έχουν ήδη σταλεί. Ακούστηκαν δυο απόψεις χωρίς να υπάρξει κάποιου είδους απόφαση.

    α) Δεν μας αφορούν οι συσχετισμοί στα σώματα διοίκησης των οργανισμών, ούτε οι προσωπικές ή άλλες επιδιώξεις των μελών τους και επομένως η αναγραφή στις ενημερώσεις που στέλνονται της στάσης τους στα συμβούλια,. Ειδικά αφού ξέρουμε ότι οι οι συσχετισμοί είναι εναντίον μας.

                     β) Οι προσωπικές στάσεις, ιδιαίτερα στις ψηφοφορίες, πρέπει να γίνονται γνωστές για να αισθάνεται ο καθένας πιο έντονα την ευθύνη της στάσης του.

  1. Αναγνωρίστηκε από όλους ότι υπάρχει κάμψη της μαχητικότητας και της μαζικότητας του κινήματος γενικότερα και αυτό επηρεάζει και τις δικές μας δράσεις και επομένως την αποτελεσματικότητά μας. Επιπλέον παλαιότερα είχαμε αναγκάσει με την πίεση μας, αλλά και λόγω των τότε συσχετισμών και το ΤΕΕ να υποστηρίξει τα αιτήματά μας.

Οι κινητοποιήσεις πέρα από το οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα κάνουν φανερό αν πίσω από την σπουδή του προέδρου του ΕΤΑΑ κ.Πλιάκη υπάρχει κυβερνητικός δάκτυλος για την είσπραξη των αναδρομικών.

Επισημάνθηκε επίσης ότι είναι σημαντικό να έρθουμε σε επαφή με την επιτροπή Αγώνα των δικηγόρων.

Σημαντικό επίσης κρίθηκε να πιέσουμε το ΤΣΜΕΔΕ να βγάλει νέα εισήγηση στην οποία να προτείνει τη μη απαίτηση των αναδρομικών με το σκεπτικό ότι η διεκδίκηση τους θα μειώσει την εισπραξιμότητας των εισφορών κτλ. Η εισήγηση αυτή αν και δεν είναι δεσμευτική για το ΕΤΑΑ είναι σημαντική ως δικό μας επιχείρημα.

Αποφασίσαμε να παρέμβουμε και αυτήν τη Δευτέρα 30/5 στο ΤΣΜΕΔΕ. Έχουν δηλωθεί διαθεσιμότητες από τους παρόντες στη συνέλευση. Επιπλέον διαθεσιμότητες φυσικά ευπρόσδεκτες.

Θα πρέπει τα σωματεία, οι σύλλογοι και οι λοιπές φορείς των μηχανικών να πάρουν αποφάσεις και να εκδώσουν ανακοινώσεις που θα ζητούν την ακύρωση της απόφασης του ΕΤΑΑ. Αυτό θα δημιουργήσει πίεση και στο ΤΣΜΕΔΕ για την έκδοση της νέας εισήγησης και στο ΕΤΑΑ για την ανάκληση της απόφασης

Εκφράστηκε επίσης η άποψη ότι η κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ δεν θα έχει αποτέλεσμα από τη στιγμή που και οι συσχετισμοί δεν μας ευνοούν και οι δικαστικές προσφυγές που κάναμε έχουν απορριφθεί. Πρέπει επομένως να δώσουμε πολιτική στόχευση στις κινητοποιήσεις ζητώντας με δυναμική παρέμβαση στο ΤΕΕ να αποσύρει τους εκπροσώπους του από το ΕΤΑΑ προς δημιουργία πολιτικού κλίματος.

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις δυο προτάσεις και με ομοφωνία αποφασίστηκε η αναγκαιότητα τόσο της δυναμικής κινητοποίησης στη Δ.Ε. του ΕΤΑΑ την Τετάρτη 1/6 στις 15.00, όσο και της παρέμβασης στη Δ.Ε του ΤΕΕ την ίδια ημέρα στις 18.30.

 

Το κάλεσμα

Μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις για την άμεση επιβολή των αναδρομικών αυξήσεων του Ν.3986/11 από το 1ο εξάμηνο του 2016, καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, την Παρασκευή 27/05 ώστε να διαμορφώσουμε τη δική μας απάντηση.

Τα θέματα που μας αφορούν όλους δεν κινούνται, αν δεν τα κινήσουμε όλοι μας… συντονισμένα!

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Αντιστεκόμαστε συλλογικά, οργανωνόμαστε, συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες.

Αν θέλετε κάποιο ακόμα θέμα να συζητηθεί ενημερώστε μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.