Ενημέρωση από την κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ την Πέμπτη 4.4.2013

Μετά από κάλεσμα της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών, του ΣΜΤ, της ΕΜΔΥΔΑΣ, του ΤΕΕ καθώς και πολλών άλλων συλλογικών φορέων πραγματοποιήθηκε μια ακόμα κινητοποίηση μηχανικών στο ΕΤΑΑ,  στην οποία παραβρέθηκαν για αρκετές ώρες πάνω από 600 συνάδελφοι.
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης πληροφορηθήκαμε ότι δεν είχε εισαχθεί από τους “εκπροσώπους” των μηχανικών ως θέμα συζήτησης η αναστολή υλοποίησης των αυξήσεων, η ακύρωση των ειδοποιητηρίων και η αποστολή νέων με τις παλιές εισφορές σύμφωνα και με την τελευταία απόφαση της ΔΕ/τεε,
αλλά το θέμα : “Είσπραξη Αναδρομικών εισφορών από παλαιούς και νέους ασφαλισμένους από 01/07/2011 (Ν.3986/11) – Είσπραξη Αναδρομικής Εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ από 01/01/2011 (Ν.3986/11)”.
Επιπρόσθετα ενημερωθήκαμε ότι υπήρχε έγγραφο του Υπ. Εργασίας  το οποίο καλεί το ΕΤΑΑ να αποφασίσει ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση (σύμπτωση ?)
YpErgasias1
YpErgasias2
Στη συνεδρίαση βρίσκονταν 8 παρόντα μέλη από τα 15, 2 εκπρόσωποι των μηχανικών, ένας των γιατρών, ένας των οδοντιάτρων, μια συμβολαιογράφος, ένας συνταξιούχος, ένας νομικός και ο διορισμένος εγκάθετος της τρόϊκας νέος Πρόεδρος κος Σελλιανάκης.
Αίφνης, λίγο πριν την καθοριστική ψηφοφορία για την ακύρωση της απόφασης αύξησης των εισφορών, εμφανίσθηκε και ο τρίτος εκπρόσωπος των μηχανικών (Πουλάκης), ο οποίος αν και έχει υποβάλλει την παραίτηση του παραμένει μέλος της διοίκησης, όπως φαίνεται ακόμα και αυτή τη στιγμή στο site του ΕΤΑΑ μια και δεν έχει ορισθεί ακόμα ο αντικαταστάτης του.
Σε ρεσιτάλ αυθαιρεσίας και φασισμού ο κ. Σελλιανάκης αρνήθηκε  πραξικοπηματικά  στο μέλος του ΔΣ να συμμετάσχει στη συνεδρίαση.
Η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη, ψήφισαν 4 υπέρ (Γαμβρίλης (!), Βασιλείου (!),  Καραπάνος, Μιχαηλίδη) και 4 κατά (Σελλιανάκης, Πίνης, Κατσίκης, Αδαμόπουλος) της πρότασης μας και με τη χρήση της διπλής ψήφου του προέδρου δεν πάρθηκε η ζητούμενη απόφαση.
Όπως ήταν φυσικό η συνεδρίαση διακόπηκε από τους συγκεντρωμένους οι οποίοι αφού περίμεναν υπομονετικά και με πολλές υποχωρήσεις επί 6 περίπου ώρες, μπήκαν στο χώρο της συνεδρίασης και εξέφρασαν με έντονο τρόπο την αποδοκιμασία τους.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Παρασκευή 5.4.13, 6.30 μ.μ. ΤΕΕ

2 comments

  1. Εχω ακούσει από τον Σπίρτζη την άποψη ότι το ΤΕΕ θα προτίνει στους Μηχανικούς να μην πληρώσουν εισφορές.Διαβάζοντας κάποιος το έγγραφο του Υπουργείου προς το ΕΤΑΑ θα διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση περιμένει τα χρήματα που βάζουν οι Μηχανικοί,Γιατροί,Δικηγόροι για υγεία και σύνταξη για να τροφοδοτήσει τα έξοδα του.Γιατί να πληρώσω.Οχι μόνο τις αυξημένες αλλά και οποιαδήποτε εισφορά στο ΤΣΜΕΔΕ.Τα χρήματα πάνε υπέρ Τζοχατζοπουλαίων, Μαντελαίων,Κεφαλογιαννέων,κ.λ.π

Leave a Reply

Your email address will not be published.