Ενημέρωση από τη συνάντηση της ομάδας εργασίας “Συμβολή στη συγκρότηση εναλλακτικού μοντέλου πολιτικής-οικονομικής οργάνωσης από τα κάτω”, Πέμπτη 14 Ιουλίου

Η ομάδα εργασίας ΑΣΜ για την συγκρότηση ενός εναλλακτικού μοντέλου πολιτικής-οικονομικής οργάνωσης από τα κάτω, συναντήθηκε την Πέμπτη 14/7.
Συζητήσαμε τα εξής:
  • Πραγματικές δυνατότητες αυτοδιαχείρισης στην Ελλάδα σήμερα: το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης συζητήθηκε ως εναλλακτική στον νεοφιλελευθερισμό και στον κρατισμό και ως απάντηση στην οικονομική καταστροφή που βιώνουμε. Συζητήθηκαν σκέψεις και ιδέες ακόμη και για εγχειρήματα μεγάλης κλίμακας, χωρίς όμως να καταλήξουμε σε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είναι σαφές ότι η διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί.
  • Ρομπέν του ξύλου: Στο τέλος του μήνα θα υπάρξει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις τους, ώστε να γίνει καταγραφή των δυνατοτήτων παραγωγής και των αναγκών υποστήριξης. Θα υπάρξει επικοινωνία με όσους από την ομάδα θα είναι Αθήνα. Σχετικά με τις άμεσες οικονομικές ανάγκες των Ρομπέν, προτείνεται χρηματοδότηση μέσω crowd funding και Kiva (on line μη κερδοσκοπική τράπεζα με κοινωνικό δανεισμό)

Leave a Reply

Your email address will not be published.