Ενημέρωση από τη σύσκεψη των φορέων στο ΤΕΕ

Στη σημερινή εκδήλωση φορέων του ΤΕΕ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συνασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ. Ακούστηκαν διάφορα.
Ακούστηκε ότι το ΚΕΑΟ μπορεί να φανεί χρήσιμο για λίγες (καμιά15ριά) περιπτώσεις μεγαλο-οφειλετών, τους οποίους δε  πρέπει να υποθάλψουμε -ζητώντας τη μη λειτουργία του ΚΕΑΟ π.χ παρά να θέσει το κάθε ταμείο κριτήρια για την αποστολή των στοιχείων τους – αυτό ακούστηκε από εκπρόσωπο των συμβολαιογράφων (όχι τη γνωστή μας Μιχαϊλίδου).  Ακούστηκε επίσης πρόταση να ιδρύσει το ΕΤΑΑ ΝΠΔΔ, που θα παρέχει τύπου ιδιωτική ασφάλιση αντί για τον ΕΟΠΥΥ που έχουμε τώρα και είναι χάλια, προκειμένου να προλάβουμε την κυβέρνηση, που με την πολιτική της μας ωθεί όλους στην ιδιωτική ασφάλιση (εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου και Συμβολαιογράφοι) και αφού εκεί πάμε ολοταχώς να το κάνουμε εμείς καλύτερα πρώτοι.
 Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν οι περισσότερες τοποθετήσεις των διαφόρων φορέων, που γενικά ήταν υπέρ της λειτουργίας του ΚΕΑΟ με κριτήρια του κάθε ταμείου, συμπεριλαμβανομένου του Λαζαρόπουλου (μηχ/κος διορισμένος του υπουργού) που έκανε πρόταση για 35,000ευρώ εισόδημα και προσωπική περιουσία μέχρι 250,000 ευρώ και του Σπίρτζη που κάτι ανέφερε κι αυτός.
 Τελικά έγινε δεκτή η πρόταση του Προέδρου των Υγειονομικών, που πρότεινε αναστολή της λειτουργίας του ΚΕΑΟ, μέχρι να ενημερωθούν τα κόμματα και η κυβέρνηση και βγήκε και ένα δελτίο τύπου.
 
Τα ψηφίσματα και αποφάσεις μας δεν κατατέθηκαν, μιας και δεν υπήρχε κλίμα, ούτε κάποιο φοβερό επίδικο και αυτά που λέμε τα ξέρουν ήδη.
 
Αξίζει να σημειωθεί οτι με αφορμή κάποια διαφωνία για τον προϋπολογισμό του ΕΤΑΑ αποκαλύφθηκε (ω!) οτι το θέμα για το οποίο μας έδιωξαν μέχρι νεωτέρας στο τελευταίο Δ.Σ και όπου αποχωρήσαμε δείχνοντας καλή διαγωγή και για το οποίο πάρθηκε επιτόπου απόφαση, είχε φτάσει στα μέλη με μέηλ λίγο πριν την έναρξη του Δ.Σ, χωρίς να κρατηθεί το σφιχτό τυπικό στο οποίο μας υποχρέωσαν. Την αποκάλυψη έκανε η κ. Μιχαϊηλίδου, ενώ Γαμβρίλης και Βασιλείου δαγκώνονταν.
 
Επίσης σημειώνεται ότι ο Γαμβρίλης στις μακροσκελείς τοποθετήσεις του, τελικά κατάφερε να μην κάνει ξεκάθαρη πρόταση, αφού πρώτα είπε οτι όλο κι όλο χρειάζονται 2 υπαλλήλους για να κάνει το ΤΣΜΕΔΕ μόνο του τους ελέγχους και ότι δεν χρειάζεται ένας νέος δαιδαλώδης μηχανισμός, όμως να μπούνε κριτήρια και αφού μας ευχαρίστησε που τον βοηθάμε να παίρνει καλές αποφάσεις, είπε και για τις τράπεζες που όλοι τους δίνουν λεφτά κοιτώντας μας να δει πώς θα πάρουμε αυτό που είπε.  Είναι φοβερός ο κ. Γαμβρίλης! 
 Επίσης είπε πως θα πάει τελικά στον Βρούτση με τις αιτήσεις μας παραμάσχαλα. Έκλεισε ραντεβού.
 
Ακόμα , οι εκπρόσωποι του ΤΣΜΕΔΕ (Γαμβρίλης, Βασιλείου και Μούζιος) και ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου είπαν ότι δε χρειαζόταν να δημιουργηθεί το ΚΕΑΟ, αφού τα ταμεία μπορούν και μόνα τους να κινήσουν διαδικασίες για είσπραξη από τους μεγαλο-οφειλέτες εργοδότες, αν ενισχυθούν από το κράτος προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι που δε γίνεται, και είναι θέμα πολιτικής επιλογής.
 
Επισυνάπτουμε τις δημοσιεύσεις του ΤΕΕ πριν και μετά τη συνάντηση

H απόφαση του ΤΕΕ που διαβάστηκε στη συνεδρίαση του ΕΤΑΑ στις 23.02 de tee 23.01.2014
To κάλεσμα του ΤΕΕ NEWSLETTER20140129 part
H ανακοίνωση του ΤΕΕ για την σύσκεψη των φορέων NEWSLETTER20140130
Η υγειονομική βόμβα που είμαστε οι ανασφάλιστοι…NEWSLETTER20140131part

1 comments

    • Παναγιώτης on February 4, 2014 at 1:45 pm
    • Reply

    Αυτό είναι από τα άγραφα…

    υπάρχει δηλαδή η εικασία ότι στήνουν ένα πραγματικά παρασιτικό μηχανισμό όπως το ΚΕΑΟ, με εκατοντάδες θέσεις τηλεφωνητών-σκλάβων, στα πρότυπα εισπρακτικών εταιριών για να εισπράξουν τις οφειλές… μόλις 15 (δέκα-πέντε!), είκοσι, τριάντα ή πενήντα μεγαλοοφειλετών;! Ποιόν κοροϊδεύουν;!

Leave a Reply

Your email address will not be published.