Ενημέρωση / Συζήτηση – Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και οι προοπτικές του – Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, στις 8.30μ.μ, θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Tο κίνημα κατά των πλειστηριασμών έχει κάτι που του προσθέτει μεγάλη αξία και το ξεχωρίζει στην σημερινή εποχή της κυριαρχίας των  νεοφιλελεύθερων πολιτικών  και της υποχώρησης των κοινωνικών αγώνων: Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων -και με βάση τα αποτελέσματα αυτά να συσπειρώνει αγωνιζόμενο κόσμο. Έχει καταφέρει να ακυρώνονται στην πράξη οι περισσότεροι πλειστηριασμοί που αφορούν την λαϊκή κατοικία.
Για το λόγο αυτό το νεοφιλελεύθερο κρατικό και καπιταλιστικό κατεστημένο θεσπίζει νέα μέτρα – ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, «ιδιώνυμο» για τους αγωνιστές που τους ματαιώνουν καθώς και άλλα που είναι στα σκαριά. Σε αυτή την συγκυρία η ενίσχυση του κινήματος και το άνοιγμα του, τόσο στους τρόπους δράσης, όσο και στην απεύθυνση, από τα κάτω και αυτοοργανωμένα, σε γειτονιές, σε εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους, σε όλους τους χώρους  όπου καλλιεργείται η αντίσταση ενάντια στην κυριάρχία, είναι κρίσιμης σημασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε να οργανώσομε την ενημερωτική αυτή εκδήλωση- συζήτηση-συνάντηση.

Ομιλητής:
Θανάσης Αλεξάνδρου (κοινωνικός ακτιβιστής που συμμετέχει στην κίνημα κατά των πλειστηριασμών).
Ενημερωτικές παρεμβάσεις θα γίνουν και από άλλους ακτιβιστές.

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Ρ. Παλαμήδη 2 Ψυρρή
http://www.embros.gr

Η εκδηλωση οργανώνεται με την υποστήριξη
της συλλογικότητας ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ
http://voidnetwork.gr

2 comments

    • Δεν καταλαβαίνει ο κόσμος... on December 16, 2017 at 1:57 pm
    • Reply

    Τι ακριβώς εννοείται με τον όρο «λαϊκή» κατικοια; Βλέπουμε συνεχώς να αναγράφεται αυτή η συγκεκριμενοποίηση κατοικίας. Δηλαδή, ποια είναι τα κριτήρια μου κατηγοροποιούνται μια κατοικία ως «λαϊκή»; – Δηλαδή ποιες κατοικίες εξαιρούνται από αυτήν την «κατηγορία»;;; Την καθιστά μια κατοικία «λαϊκή», και τι «μη-λαϊκή»….

    • ApostolisV on December 20, 2017 at 10:29 pm
    • Reply

    Η προσωπική μου γνώμη: λαική κατοικια και θα έλεγα -κατ επεκταση- και λαική περιουσία (γιατι δεν ειναι μονο οι κατοικιες που πρεπει να προσταευνται και το χωραφάκι στο χωριο ή το μαγαζακι ενος επαγγελματία μια χαρά λαικά ειναι και αυτά), εφαρμοζοντας καποια κριτηρια κοινωνικης δικαιοσύνης, θα μπορουσε να οριστει ως η περιουσία εκείνη το ύψος της οποιας ειναι κοντά σε αυτό της μεσης ελληνικης οικογένειας. Αν τωρα μια περιουσια εχει υψος πολύ μεγαλυτερο από αυτον το μεσο ορο, τοτε το υπερβαλλον κομματι αυτης της περιουσιας δεν μπορει να θεωρηθει ως λαικό. Αυτό με πρακτικους ορους σημαινει: καθολική και οριζοντια προστασια της περιουσιας μεχρι ενός ύψους πραγματικης εμπορικής αξιας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.