Η ανοικτή συνέλευση μηχανικών απαντά στις ψευδολογίες του κου Σελλιανάκη

Ο διορισμένος από τη συγκυβέρνηση και την τρόϊκα Πρόεδρος του ΕΤΑΑ κος Σελλιανάκης ξαναχτυπά. Αφού έστειλε τα ειδοποιητήρια με τις ληστρικές εισφορές, ακύρωσε συνεδριάσεις του ΔΣ, έφερε τα ΜΑΤ απέναντι στους μηχανικούς και πραξικοπηματικά αλλοίωσε τους συσχετισμούς στο ΔΣ (μη αποδεχόμενος τον 3ο εκπρόσωπο των μηχανικών στη συνεδρίαση της 4/4 και αλλάζοντας τα μέλη του ΔΣ), αυτή τη φορά επιχειρεί με επιστολή του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Προσπαθώντας να αποδείξει ότι οι μηχανικοί πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους στέλνει μια λίστα στην οποία κάνει αδιανόητους για επιστήμονα (λέμε τώρα) συμψηφισμούς.

ΕΤΟΣ Αριθμός ασφαλισμένων μηχανικών Αριθμός ασφαλισμένων που πλήρωσαν Ποσοστό ασφαλισμένων που πλήρωσαν, σε σχέση με το σύνολο των ασφαλισμένων Σύνολο εισπραχθεισών εισφορών Ποσοστό εισπραχθεισών εισφορών σε σχέση με το προηγούμενο έτος
2010

107.071

85.275

80%

652.245.538 €

—–

2011

109.032

89.213

82%

565.797.704 €

87%

2012

110.884

86.439

78%

534.313.546 €

95%

1. Συμψηφίζει μισθωτούς μαζί με ελεύθερους επαγγελματίες (ή ανέργους ή με ΔΠΥ), ενώ είναι γνωστό (ο ίδιος το ξέρει; ή μας δουλεύει κατάμουτρα) ότι οι πρώτοι (περίπου 25000 – 30000 στο σύνολο) καταβάλουν υποχρεωτικά τις εισφορές τους μέσω της μισθοδοσίας τους και δεν έχουν τη δυνατότητα να μην πληρώσουν. Συνεπώς για να γίνει σύγκριση, αυτή πρέπει να γίνει χωριστά για τους “ελεύθερους επαγγελματίες” και μόνο (κατηγορία η οποία περιλαμβάνει και τους ανέργους που δεν αναγνωρίζει το ταμείο, τους αυτοαπασχολούμενους, τους υποαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους με ΔΠΥ) μια και αυτοί πληρώνουν μόνοι τους τις εισφορές τους.

2. Θεωρεί τακτοποιημένους όσους πλήρωσαν έστω ένα εξάμηνο από τα δύο μέσα στο 2012 (δηλαδή πλήρωσαν τα μισά και χρωστάνε τα υπόλοιπα). Οι συνάδελφοι οι οποίοι από το υστέρημα τους πλήρωσαν έστω το ένα εξάμηνο (δε μας διευκρινίζει ποίου έτους) δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα, ούτε θα είχαν ιατροφαρμακευτική κάλυψη (αν δε λύναμε μετά από κινητοποιήσεις της ανοικτής συνέλευσης έστω και μερικά αυτό το ζήτημα). Ξεχνά ότι η υποχρέωση εξόφλησης των εισφορών αποτελεί προαπαιτούμενο για να πάρεις μια δουλειά. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν 25000 χιλιάδες συνάδελφοι (22% του συνόλου και 30% των ελευθέρων επαγγελματιών), που έχουν σταματήσει να πληρώνουν, για πάνω από ένα χρόνο, τις εισφορές.

3. Αποκρύπτει γεγονότα που ακόμα και οι πίνακες που έστειλε τα προδίδουν. Ότι μειώνεται ο αριθμός των νέων μηχανικών που μπαίνουν στο επάγγελμα γιατί λόγω εισφορών και μνημονίων φεύγουν στο εξωτερικό ή δεν ασφαλίζονται. Αν και οι ασφαλισμένοι αυξάνουν από 107 σε 111 χιλιάδες (έστω και με μικρότερο ρυθμό) οι πληρωμένες εισφορές μειώθηκαν κατά 18% από 652 εκ € σε 534 εκ €. Πως έγινε αυτό κε Σελλιανάκη; Μήπως γιατί οι μηχανικοί λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης που σε διόρισε και υπηρετείς, αδυνατούν να πληρώσουν και δίνουν ότι και όσο μπορούν για να παραμείνουν (για πόσο ακόμα;) στο επάγγελμα; Ας μας δώσει κάποιος τα στοιχεία πόσες είναι οι οφειλές στο ταμείο και πόσο έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια (και τι κάνατε εσείς και οι προηγούμενες διοικήσεις για να διεκδικήσετε τα χρωστούμενα του κράτους προς το ταμείο, άνω των 600 εκ € λόγω μη απόδοσης της τριμερούς χρηματοδότησης και περίπου 1,5 δις € από την κλοπή του PSI).

Με τα παραπάνω επιχειρεί να ξεγελάσει τους συναδέλφους, ότι δήθεν το 78% πληρώνει εισφορές, ενώ αν αφαιρέσει κανείς τις παραπάνω παραπλανήσεις θα αποδειχθεί ότι ήδη περίπου οι μισοί συνάδελφοι δε μπορούν να πληρώσουν (και πριν τις ληστρικές εισφορές). Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΕΕ “Αρκεί κανείς να γνωρίζει ότι 27.943 Μηχανικοί δεν εξόφλησαν το β’ εξάμηνο του 2012 τις εισφορές τους, ποσοστό 40% των ελεύθερων επαγγελματιών, περίπου 8.000 έχουν προβεί σε διακανονισμό με αβεβαιότητα για τη δυνατότητα τους να ανταπεξέλθουν στην επόμενη δόση και 3.778 εταιρείες, πρόσθετα, δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων σε αυτούς Μηχανικών.” Αν θέλει ο κος Σελλιανάκης ας μας στείλει και τα ποσοστά την 1/5/2013 να μας πει πόσοι θα πληρώσουν τις ληστρικές εισφορές που μόλις έστειλε.

Κε Σελλιανάκη ο πολιτικός σας προϊστάμενος κος Βρούτσης και τα ντόπια και υπερεθνικά αφεντικά σας (ΔΝΤ και ΕΕ), σας τοποθέτησαν για να κάνετε τη βρώμικη δουλειά, όπως ακριβώς οι “οικονομικοί δολοφόνοι”. Να μαζέψετε ό,τι και όσο μπορείτε (ξέρετε εσείς, αυτά τα επιπλέον 80 εκ € που σας ζητάνε) για να τα δώσετε στη μαύρη τρύπα του τοκογλυφικού χρέους, να καταργήσετε όποιο αυτοδιοίκητο υπήρχε στο ταμείο και να το διαλύσετε, να εξοντώσετε οριστικά έναν κλάδο εργαζομένων επιστημόνων, να οδηγήσετε στη μετανάστευση τα καλύτερα νέα μυαλά.

Αν σας έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας (για το οποίο αμφιβάλλουμε, από όσο σας γνωρίσαμε από κοντά) συνεχίστε τη συνεδρίαση της 4/4 με το προ ημερησία διάταξης θέμα (ακύρωση – αναστολή των ληστρικών εισφορών) από το σημείο -που με το πραξικόπημα σας- τη διακόψατε, αλλιώς το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παραιτηθείτε το συντομότερο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.