Καρατομούν Σελλιανάκη από ETAA, φεύγει ο Μάναλης από Attica Bank

από εδώ
Καθαρά διαδικαστικό θεωρείται, πλέον το θέμα, της αποχώρησης του Γκίκα Μάναλη από την Attica Bank, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, καθώς προηγείται η αντικατάσταση του διορισμένου προέδρου του ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ, βασικού μετόχου της τράπεζας. Η διαδικασία αυτή είναι συνήθως τυπική καθώς τα διορισμένα όργανα της απερχόμενης κυβέρνησης υποβάλλουν θεσμικά της παραιτήσεις τους στη νέα πολιτική ηγεσία, κάτι που δεν έπραξε όμως ο Αντώνης Σελλιανάκης, σημερινός πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ.
Εντύπωση προκαλεί όμως και η στάση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας ο οποίος γνωρίζει ότι βρίσκεται σε δυσαρμονία τόσο με τη διοίκηση της τράπεζας όσο και με τη νέα πολιτική ηγεσία, τόσο για τον επιχειρηματικό σχεδιασμό όσο και τις ενέργειές του κατά τη θητεία του στη ΕΡΤ.
Το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί θέλει τους κκ Μάναλη και Σελλιανάκη να έχουν δημιουργήσει ένα σκληρό μέτωπο επιχειρώντας να διατηρήσουν τον έλεγχο της Attica Bank, κόντρα στη βούληση της κυβέρνησης.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση, που θέτει σε περιδίνηση, την Attica Bank αναμένεται να κλείσει τις αμέσως επόμενες ημέρες με τη δρομολογηθείσα αντικατάσταση του Αντώνη Σελλιανάκη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στο οποίο υπόκειται θεσμικά το ΤΣΜΕΔΕ. Εν συνεχεία –μετά την τοποθέτηση νέου προέδρου- θα συγκληθεί  το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, το οποίο θα με τη σύμφωνη γνώμη του βασικού μετόχου θα απομακρύνει τον Γκίκα Μάναλη.
Το διοικητικό σχήμα της Attica Bank δεν αναμένεται να τροποιηθεί περαιτέρω καθώς η τράπεζα διαθέτει ήδη αναπληρωτή CEO, τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη της τράπεζας, ενώ τις τραπεζικές εργασίες χειρίζεται ο γενικός διευθυντής Γιάννης Ιωαννίδης.
Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται η τοποθέτηση νέου επικεφαλής στη διεύθυνση διαχείρισης ρίσκου της τράπεζας, σε επίπεδο γενικού διευθυντή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.