ΠΕΜΠΤΗ 23/01 στις 3,00μμ στο ΕΤΑΑ (Μάρνη 24) ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΤΑΑ

Γιατρούς/
Φαρμακοποιούς/
Μηχανικούς/
Εργολήπτες/
Δικηγόρους/
Συμβολαιογράφους

ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ (ΚΕΑΟ)

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

Καλούμε όλους τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ
σε κοινή δράση και παράσταση στη συνεδρίαση του Δ.Σ

Για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα
και να τους πετάξουμε έξω
Πριν μας πετάξουν απ΄’έξω

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,  

Με το Νόμο 4172/2013 Κυβέρνηση και Τρόικα θεσμοθέτησαν τη δημιουργία του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), ενός μηχανισμού εξόντωσης των Ταμείων και των Ασφαλισμένων. Στο νόμο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το ΚΕΑΟ θα αναλάβει «…την έκδοση παραγγελιών κατασχέσεων, τη διενέργεια πλειστηριασμών και την εγγραφή υποθηκών σε περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών…», όπως επίσης ότι θα «…δεσμεύονται στο σύνολο τους οι τραπεζικοί και επενδυτικοί λογαριασμοί…» και επιπλέον ότι «…θα κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες προσωποκράτησης…».

Με το Νόμο 4172/2013 διώκονται όσοι ασφαλίζονται με την ιδιότητα και όχι με την εργασία τους (μηχανικοί, νομικοί), αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, απλήρωτοι μισθωτοί, όσοι σωρεύουν ασφαλιστικές οφειλές λόγω αδυναμίας, ανεργίας, φτώχειας, αναδουλειάς. Αντίθετα, προστατεύονται οι μόνιμοι και συστηματικοί μπαταχτσήδες των ασφαλιστικών ταμείων, οι εργοδότες και το ίδιο το Κράτος.

Στο ΔΣ του ΕΤΑΑ κρίνεται τώρα η εφαρμογή του Νόμου, κρίνεται εάν ο μισθός, το σπίτι και κάθε περιουσιακό σου στοιχείο θα κατασχεθεί άμεσα, για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές πάνω από 5.000 €.
      
            Εισφορές που δεν μπορείς να καταβάλεις γιατί είσαι άνεργος, απλήρωτος, καταχρεωμένος.

            Εισφορές υπέρογκα δυσανάλογες με το πενιχρό εισόδημα σου.

            Εισφορές που προσαυξήθηκαν τοκογλυφικά από το ΤΣΜΕΔΕ.

 Κυβέρνηση και Τρόικα, νομοθετούν καταπατώντας κάθε συνταγματικό περιορισμό με στόχο να μας εξοντώσουν. Αποδείχτηκε όμως ότι δεν είναι ανίκητοι, αποδείχτηκε ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Τον Απρίλιο του 2013, παραλύοντας την λειτουργία του ΔΣ του ΕΤΑΑ για πάνω από 3 μήνες, καταφέραμε να ματαιώσουμε τις εξοντωτικές αυξήσεις εισφορών που προέβλεπε ο Νόμος 3986/2011.

Στις 19.12. 2013, μερικές μόνο δεκάδες αγωνιζόμενων μηχανικών, εξαναγκάσαμε το Δ.Σ. του ΕΤΑΑ να αναστείλει προσωρινά την αποστολή στοιχείων οφειλετών στο ΚΕΑΟ μέχρι τέλους Ιανουαρίου.

Η συμμετοχή σου στην κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ είναι απαραίτητη
και μπορεί να αποτρέψει την αποστολή των στοιχείων οφειλών προς το ΚΕΑΟ

 

Την Πέμπτη  23/01/14 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο ΕΤΑΑ, Μάρνη 24

Θα ακολουθήσει Συνέλευση για να αποφασίσουμε την πορεία της δράσης μας

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.