Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό – Δελτίο τύπου

Δελτίο τύπου από την συνέλευση σωματείων και συλλογικοτήτων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/3

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε νέα συνέλευση σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις και η υποτιθέμενη διαπραγμάτευση κυβέρνησης – ΕΕ και ΔΝΤ. Τα οικονομικά μέτρα στα οποία έχουν συμφωνήσει, είναι στην ουσία ένα μνημόνιο διάρκειας για νέα ματωμένα πλεονάσματα βορά στις ορέξεις κεφαλαίου δανειστών και βαθιές αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθούν να πλασάρουν και να επιβάλουν. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ακόμη ποιο σκληρή οικονομική λεηλασία σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα των ευρύτερων κομματιών χαμηλών εισοδημάτων ενώ αφήνουν ουσιαστικά στο απυρόβλητο το κεφάλαιο και τα μεγάλα εισοδήματα – επιχειρήσεις. Το γεγονός ότι δεν ανακοινώνουν σε τι συμφωνήσαν και ότι τα επισήμως ανοιχτά ζητήματα στα εργασιακά -συνδικαλιστικό νόμο και οι ιδιωτικοποιήσεις σίγουρο ότι κρύβουν ακόμα χειρότερες εξελίξεις για τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Η συνέλευση επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις και το περιεχόμενο που είχε καθορίστει από την προηγούμενη συνέλευση και στην ανακοίνωση για το συλλαλητήριο στις 2 Μαρτίου.

Εκτίμησε εκ νέου ότι ο υποταγμένος εργοδοτικός συνδικαλισμός συνεχίζει να υπονομεύει την ανάπτυξη του αγώνα, δεν απαντάει συνολικά, διευκολύνει την κυβέρνηση και δεν επιδιώκει την αποτροπή των μέτρων και την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου.

Το συλλαλητήριο στις 2 Μαρτίου που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων και συλλογικοτήτων ήταν μια σημαντική αρχή για να υπάρξει η αναγκαία συνολική απάντηση στην αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση και πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο η προκήρυξη πανεργατικής απεργίας τέλη Μάρτη αρχές Απρίλη προβάλει ως αναγκαιότητα για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Την πρόταση αυτή την καταθέτουμε προς όλα τα συνδικάτα και τις όλες τις αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις.

Η συνέλευση αποφάσισε την οργάνωση διήμερου αγώνα στις 5 και 6 Απρίλη.

 Στις 5 Απρίλη «Μέρα Αγώνα ενάντια στην ελαστική εργασία, τη μαθητεία και την ανεργία για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους». Για το σκοπό αυτό θα πάρει πρωτοβουλία για την οργάνωση σύσκεψης εργολαβικών και ελαστικά εργαζόμενων και θα επιδιώξει το συντονισμό με συμβασιούχους και συλλογικότητες ανέργων.

Στις 6 Απρίλη η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί όλες τις αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις, εργατικά σωματεία, συλλογικότητες αγώνα λαού και νεολαίας στη συνδιοργάνωση νέου παλλαϊκού συλλαλητηρίου. Η 6 Απρίλη να αποτελέσει σταθμό για μια σειρά δράσεις όλο αυτό το διάστημα.

Η συνέλευση αποφάσισε ακόμη:

  • Μαζική παράσταση στη ΔΕΗ στις 23 Μαρτίου το μεσημέρι ενάντια στην τιτλοποίηση και πώληση των χρεών σε ξένα funds σε συνδιοργάνωση με το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής.
  • Κινητοποίηση στο Υπ Δικαιοσύνης ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε συνδιοργάνωση με το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής
  • Τη στήριξη των αγώνων που είναι σε εξέλιξη (SCOT, εργολαβικών και εργαζόμενων στην Υγεία στις 15/3, συμβασιούχων, αυτοαπασχολούμενων κλπ). Εκδήλωση υλικής στήριξης του αγώνα των εργαζόμενων στη SCOT.
  • Να απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα ταξικά αγωνιστικά πρωτοβάθμια σωματεία και αγωνιστικές συλλογικότητες για συμβολή στην αναγκαία αγωνιστική κινηματική απάντηση. Παράλληλα θα επιδιώξει να συντονίσει τη δράση της με αντίστοιχες πρωτοβουλίες συντονισμού σε άλλες πόλεις ώστε να διαμορφωθεί ένα πανελλαδικό ταξικό αγωνιστικό ρεύμα.
  • Εκδήλωση με προβολή ταινίας και πολιτιστική δράση σε ημερομηνία που θα καθορίσει η Γραμματεία.
  • Την καλύτερη οργάνωση και αμεσότερη παρέμβαση της πρωτοβουλίας με σταθερότερη λειτουργία της ανοιχτής γραμματείας από σωματεία που συμμετέχουν με αποφάσεις.
  • Την οργάνωση νέας συνέλευσης το δεύτερο 15ημερο του Απρίλιου.

       Αθήνα 10 Μαρτίου

 Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό

Leave a Reply

Your email address will not be published.