ΣΑΔΑΣ Τμήμα Αττικής – Βοήθεια στις καταστροφικές πλημμύρες στην Μάνδρα και τη Ν. Πέραμο, 2η ΟΔΗΓΙΑ

Α.Π. 2588                                                                                                                                              Αθήνα 30.11.2017

 
2η ΟΔΗΓΙΑ εφαρμογής ψηφίσματος ΓΣ ΣΑΔΑΣ Τμ. Αττικής  22.11.2017                                                                             

 
ΠΡΟΣ Τα μέλη του ΣΑΔΑΣ Τμ. Αττικής
 
Βοήθεια στις καταστροφικές πλημμύρες στην Μάνδρα και στην Νέα Πέραμο
 
Την Κυριακή, 26.11, 10μελής ομάδα μελών του Συλλόγου επισκέφτηκε τον Δήμο της Μάνδρας – Εδυλλίας. Κατά την επίσκεψη στην Δημοτική Αρχή, έγινε μια σύντομη ενημέρωσή μας από τον ΓΓ του Δήμου, κ. Στάθη Ραγκούση. Εκτός από την συνδρομή μας στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, θίχτηκε το ζήτημα της αρχιτεκτονικής και πολεοδομικής διάστασης, των μελετών και των έργων αποκατάστασης των δημόσιων χώρων, με ανοιχτές, διαφανείς και αποτελεσματικές διαδικασίες, για την επίτευξη των οποίων ο ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ μπορεί να είναι σημαντικός αρωγός.  Στην συνέχεια βοηθήσαμε σε εργασίες καταγραφής καταστροφών σε κατοικίες πλημμυροπαθών, εργασίες που απαιτούνται για την έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση.

Κατά την διάρκεια των εργασιών αυτών διαπιστώσαμε ότι οι ανθρώπινες πτυχές και οι διαστάσεις των προβλημάτων είναι δύσκολο να αποδοθούν δημοσιογραφικά, παρά τις εντυπωσιακές εικόνες της καταστροφής που όλοι παρακολουθούμε από τα μέσα ενημέρωσης.

Μετά από συνεννόηση και με την δημοτική αρχή, διαπιστώσαμε επίσης την συνεχή προς το παρόν, ανάγκη βοήθειας από μέλη του Συλλόγου μας, με παροχή διαθέσιμων ειδών πρώτης ανάγκης (με πρώτο το νερό, αν δεν υπάρχουν έτοιμα για διάθεση και άλλα είδη), καθώς και σε εργασίες καταγραφής ζημιών, όχι μόνον με ομαδικές  μας επισκέψεις αλλά σε καθημερινή βάση.

Για το λόγο αυτό:

Όσες και όσοι μπορούν να προσκομίζουν είδη πρώτης ανάγκης (με μεγαλύτερη την ανάγκη σε κιβώτια νερού) και

Όσες και όσοι έχουν διαθέσιμες ώρες για να μεταβαίνουν, σε οποιαδήποτε ημέρα της βδομάδας, για να βοηθήσουν επί τόπου το έργο της καταγραφής, ώστε να επισπευστεί η οικονομική αρωγή σε πλημμυροπαθείς,

παρακαλούνται να το κάνουν σε καθημερινή βάση, ατομικά ή ομαδικά, σε συνεννόηση με τους συντονιστές από πλευράς του Δήμου:

Κύριο Ανδρέα Κρητικό, Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών, τηλ. 2132014916 και

Κυρία Λώρα Πάτσιου, τηλ. 2132014915

Τα είδη πρώτης ανάγκης μπορούν να διατίθενται και απευθείας, (όλοι τα χρειάζονται), όμως η απόδοσή τους στον χώρο του δημαρχείου βοηθά στην καλύτερη διασπορά τους στα νοικοκυριά.

Παρακαλούμε τέλος να στέλνετε μια ενημέρωση στην Γραμματεία του Συλλόγου (tmattikissp@gmail.kom) για τις εργασίες στις οποίες συμμετείχατε, με πληροφόρηση για επείγουσες ανάγκες πέραν των προφανών,  καθώς και με ειδικές παρατηρήσεις και σκέψεις σας για την συνδρομή που πρέπει να προσπαθήσει να παράσχει ο Σύλλογος στην περιοχή.

Για το ΔΣ του ΣΑΔΑΣ Τμ. Αττικής

Ο Πρόεδρος
Αντώνης Μαούνης

Η Γενική Γραμματέας
Ελένη Βαφειάδου

Leave a Reply

Your email address will not be published.