ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ: Σάββατο 4/2 6μμ Σολωμού 13 (4ος όροφος), Εξάρχεια

Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε εν μέσω βαρυχειμωνιάς (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και παρακολουθούμε το ίδιο σκηνικό έντασης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών που δήθεν διαπραγματεύονται αλλά στο τέλος πάντα συμφωνούν σε νέα επώδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους. Η φτώχεια, η ανέχεια, η αδυναμία εύρεσης εργασίας, η έλλειψη ακόμα και των αναγκαίων για την επιβίωση είναι η εφιαλτική καθημερινότητα για όλους εμάς τους ανέργους και δεν αντιμετωπίζεται με κούφια λόγια και υποσχέσεις από τους κυβερνώντες.

Από την προηγούμενη συνέλευση μας (αρχές Δεκέμβρη) μέχρι σήμερα διοργανώσαμε μια μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας για το θέμα του εισιτηρίου, συνεχίσαμε τις προσπάθειες για τον συντονισμό συλλογικοτήτων ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων, αναδείξαμε και καταδικάσαμε την κατάπτυστη απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για το «ποινολόγιο» στους ανέργους, στηρίξαμε έμπρακτα πρωτοβουλίες απλήρωτων συναδέλφων (πάρκο «Φρόλι», κλινική «Νέον Αθήναιον»), βρεθήκαμε με άλλους συναδέλφους έξω από τα καταστήματα του ΟΑΕΔ.

Η εμπειρία που αποκομίσαμε από την δράση μας όλο το τελευταίο διάστημα μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως τα προβλήματα δεν λύνονται με ευχές ούτε με παρακάλια. Σε μια περίοδο που όχι μόνο οι συνθήκες ζωής μας δεν καλυτερεύουν αλλά ακόμα και τα στοιχειώδη κεκτημένα δικαιώματα μας αμφισβητούνται (όπως το δικαίωμα στη δωρεάν μετακίνηση με τα ΜΜΜ), ο μόνος δρόμος είναι ο μαζικός ανυποχώρητος αγώνας. Η οργάνωση, η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανέργων είναι απαραίτητα συστατικά για να βγούμε στο προσκήνιο, να πάρουμε την κατάσταση στα χεριά μας, να διεκδικήσουμε λύσεις στα οξυμένα προβλήματα.

Καλούμε όλους τους ανέργους να συμμετέχουν στη συνέλευση, να έρθουν σε επαφή μαζί μας, να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην εργασία.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕ ΤΑ ΜΜΜ

ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΕΤΗ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΑΝΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ

 

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα των Ενεργών Ανέργων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.