Τι ζήτησαν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, από τον Στρατούλη

Αναδημοσίευση

16.03.15

Τα προεδρεία των δύο ομοσπονδιών, έθεσαν στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα αιτήματα τους.

Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης με εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Στις συναντήσεις τέθηκαν υπ όψιν του υπουργού τα προβλήματα που απασχολούν τον κάθε κλάδο, αλλά του παραδόθηκαν και υπομνήματα με τις προτάσεις τους.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα ασφαλιστικά θέματα των εμπόρων, βιοτεχνών και αυτοαπασχολούμενων που εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, ζήτησε μεταξύ των άλλων να ανασταλεί η λειτουργία του ΚΕΑΟ και να σταματήσουν οι κατασχέσεις σε βάρος των οφειλετών, το τέλος επιτηδεύματος, όσο διαρκεί, να αποδίδεται ανταποδοτικά υπέρ του ΟΑΕΕ, ενώ παράλληλα κατέθεσε υπόμνημα με 10 προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για το Ασφαλιστικό και τον ΟΑΕΕ.

Στην συνάντηση του υπουργού με την ΕΣΕΕ, ο κ. Κορκίδης ενημέρωσε τον κ. Στρατούλη για τις θέσεις της ΕΣΕΕ σχετικά με τα ασφαλιστικά θέματα και τα ζητήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που απασχολούν ιδιαίτερα τους Ελεύθερους Επαγγελματίες. Οι περισσότεροι από αυτούς αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους εξαιτίας της οικονομικής δυσμένειας στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της κρίσης,  με αποτέλεσμα το Ασφαλιστικό τους Ταμείο (ΟΑΕΕ) μέσα από τη μειωμένη εισροή πόρων να μην μπορεί να λειτουργήσει αναδιανεμητικά.

Η ΕΣΕΕ επίσης προτείνει διαμέσου ενοποιήσεων τη δημιουργία τριών ταμείων: ενός ενιαίου για όλους τους μισθωτούς, ενός για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ενός για τους αγρότες θα βασίζεται στην οικονομική βιωσιμότητα. Επίσης την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Αλληλεγγύης για τον ειδικό σκοπό και αφορά την καταβολή επιδόματος ανεργίας σε άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες.

Δημήτρης Στρατούλης - ΕΣΕΕ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.