Τρίτη 12/3 στις 7 μμ στο ΤΕΕ, Πέμπτη 14/2 στις 9πμ στο Υπ. “Εργασίας” (Σταδίου)

eidopoiitirio 03 copy

julio

6 comments

Skip to comment form

  1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Τ.Α.Α.
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Τ.Α.Α.

    Τηλ: 2105217301- 2103740409 FAX:2105217315 -2103740139
    http://www.tnomik.gr/sye/index.html
    Αθήνα, 27-3-2013
    Αρ.Πρωτ. 21

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες προσπαθειών, από διάφορες πλευρές, να στοχοποιηθούν οι εργαζόμενοι στο ΕΤΑΑ ως δήθεν υπεύθυνοι για την υλοποίηση των κεντρικών μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης.
    Ιδιαίτερα με έκπληξη, αγανάκτηση αλλά και λύπη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας είδαμε αναρτημένη στους χώρους του ΤΣΜΕΔΕ- ΕΤΑΑ κάποια ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο, που στοχοποιεί επιλεκτικά τους εργαζομένους του Ταμείου για τις κυβερνητικές πολιτικές που καλείται το Ταμείο να εφαρμόσει.

    Επιθυμούμε να ενημερώσουμε όλες τις πλευρές ότι οι εργαζόμενοι του ΕΤΑΑ δεν θα αποτελέσουμε ούτε εύκολα θύματα τέτοιων προσπαθειών ούτε πολύ περισσότερο θα δεχτούμε από κανέναν μαθήματα αγωνιστικότητας, καθώς ενάντια στις πολιτικές της μνημονιακής βαρβαρότητας, έχουμε πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια πολλές και ποικίλες μορφές κινητοποιήσεων (καταλήψεις, απεργίες, συλλαλητήρια) μαζί με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά πολλές φορές και μόνοι μας.

    Έχουμε θέσει ως αδιαπραγμάτευτα αιτήματα:
     τον απεγκλωβισμό των αποθεματικών του Ταμείου από την Τράπεζα της Ελλάδος, την αυτοδιαχειρησή τους από το Ταμείο μέσα από απόλυτα διαφανείς θεσμικές διαδικασίες και την Αναπλήρωση των αποθεματικών του ΕΤΑΑ που ληστρικά “κουρεύτηκαν” καθώς και την προστασία, με όλα τα νόμιμα μέσα, της περιουσίας του ταμείου από μελλοντικούς κινδύνους
     την Άμεση καταβολή στο Ταμείο των οφειλομένων από την τριμερή χρηματοδότηση
     την κατάργηση των ρυθμίσεων που επιβάλουν άδικες και βάρβαρες αυξήσεις στις εισφορές, μειώσεις μισθών και συντάξεων
     την οικοδόμηση Αξιοπρεπούς υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για εργαζόμενους, ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΕΤΑΑ που δεν μπορεί να προσφέρει σήμερα ο εκ των προτέρων χρεοκοπημένος ΕΟΠΥΥ.
    Έχουμε προβάλει και εμμένουμε σταθερά στην ανάγκη για κοινό αγώνα εργαζομένων- ασφαλισμένων – συνταξιούχων ως την μόνη νικηφόρα προοπτική απέναντι στις πολιτικές που υπαγορεύει η μνημονιακή βαρβαρότητα και οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν.
    Είναι ολοφάνερο ότι ανακοινώσεις και πρακτικές που δημιουργούν συνθήκες εμφυλίου διχασμού μεταξύ ασφαλισμένων- εργαζομένων και συνταξιούχων υπηρετούν αντικειμενικά μόνο τους μνημονιακούς κυβερνητικούς στόχους.
    ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΥΜΠΕΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΕΛΕΣΑΝΑΚΗΣ

    για αυτή την ανακοίνωση που στοχοποιεί τους εργαζομένους του ΕΤΑΑ για την βάρβαρη μνημονική κυβερνητική πολιτική ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΤΑΑ έχει εκδώσει ανακοίνωση την οποία παρακαλούμε να αρναρτήσετε. Την περασμένη Πέμπτη στο ΕΤΑΑ θέσαμε το θέμα αυτής της ανακοίνωσης και λάβαμε την ομόφωνη διαβεβαίωση οτι αυτή θα κατέβει αλλά ακόμη βρίσκεται στην θέση της.

  2. “Iδιαίτερα με έκπληξη, αγανάκτηση αλλά και λύπη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας είδαμε αναρτημένη στους χώρους του ΤΣΜΕΔΕ- ΕΤΑΑ κάποια ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο, που στοχοποιεί επιλεκτικά τους εργαζομένους του Ταμείου για τις κυβερνητικές πολιτικές που καλείται το Ταμείο να εφαρμόσει”

    Αν με το παραπάνω υπονοείται η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, είναι κατάφορο, ανυπόστατο και ατεκμηριώτο ΨΕΜΑ που δεν αξίζει κανένα σχολιασμό.

    Αν όχι παρακαλούμε πείτε μας σε ποιον αναφέρεστε για να έχει και από την πλευρά μας την απάντηση που του αξίζει.

    • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΤΑΑ on April 2, 2013 at 5:55 pm
    • Reply

    Η ανακοίνωση αναφέρετε στην συγκεκριμένη παραπάνω ανακοίνωση της ανοιχτής συνέλευσης μηχανικών . Όποιος την διαβάσει προσεκτικά και κυρίως τις υπογραφές, θα καταλάβει τι εννοεί η ανακοίνωση των εργαζομένων. Και βέβαια κι εμείς αυτό περιμένουμε απο τους συναγωνιστές μας στον κοινό αντιμνημονιακό αγώναμηχανικούς , να λάβει αυτή η συγκεκριμένη ανακοίνωση την απάντηση που της αξίζει, δηλαδή να μην ξαναεμφανιστεί πουθενά ως μια ατυχής ¨έμπνευση” .

    • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΤΑΑ on April 2, 2013 at 6:04 pm
    • Reply

    Για να μην υπάρξει καμιά παρανόηση, η ανακοίνωση δεν αναφέρετε μόνο σε αυτή την ανακοίνωση και κυρίως δεν αναφέρετε σε καμιά περίπτωση στο περιεχομενό της, αλλά στην κατάδειξη μιας συγκεκριμένης Διεύθυνσης του Ταμείου ως υπεύθυνη και υπόλογη έναντι των μηχανικών για την εφαρμογή των κυβερνητικών μνημονιακών επιλογών.

  3. Λάβαμε στο μπλογκ μας σχετική ανακοίνωση σας η οποία αναφέρει ότι «Ιδιαίτερα με έκπληξη, αγανάκτηση αλλά και λύπη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας είδαμε αναρτημένη στους χώρους του ΤΣΜΕΔΕ- ΕΤΑΑ κάποια ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο, που στοχοποιεί επιλεκτικά τους εργαζομένους του Ταμείου για τις κυβερνητικές πολιτικές που καλείται το Ταμείο να εφαρμόσει.». Σε σχέση με αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

    1. Η ανοικτή συνέλευση μηχανικών για τις πολιτικές διάλυσης τους ασφαλιστικού συστήματος και εξόντωσης των ασφαλισμένων, θεωρεί ως υπεύθυνους τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές που εφαρμόζουν (μέσω των αντιασφαλιστικών νόμων), τα μνημόνια και τους υπερεθνικούς οργανισμούς (ΕΕ, ΔΝΤ) που τα επιβάλουν καθώς και το κεφάλαιο το οποίο θέλει να ξεφορτωθεί το «βάρος» της κοινωνικής ασφάλισης. Γνωρίζουμε ότι ποιοτικό ασφαλιστικό σύστημα χωρίς επαρκές προσωπικό δε γίνεται.

    2. Σε καμία περίπτωση δεν στοχοποιήσαμε εργαζόμενους στο ταμείο με κείμενα, αφισάκια ή ανακοινώσεις μας. Είμαστε αντίθετοι με λογικές «κοινωνικού κανιβαλισμού» που επιχειρούν να στρέψουν ομάδες εργαζομένων τη μία ενάντια στην άλλη, με λογικές που θεωρούν ότι μπορεί κάποια κατηγορία εργαζομένων να επιβιώσει σε βάρος άλλων. Τέτοιες λογικές αποκρύπτουν τους κοινούς μας εχθρούς. Η κριτική που ασκούμε και θα συνεχίσουμε να ασκούμε για για τη λειτουργία του ταμείου, είναι συγκεκριμένη. Η ΔΕ του ταμείου έχει δεχτεί την βασιμότητα των αιτιάσεών μας, αν και δεν έχει φροντίσει για την οριστική θεραπεία των προβλημάτων.

    3. Σε κάθε περίπτωση οι κοινοί αγώνες απέναντι στις πολιτικές εξαθλίωσης και αυτούς που τις επιβάλλουν πρέπει να στηρίζονται στην αλληλεγγύη και την αλληλοκατανόηση μεταξύ εργαζομένων. Όπως και εσείς θα γνωρίζετε οι εργαζόμενοι στη δημόσια διοίκηση έχουν συστηματικά και στοχευμένα λοιδορηθεί και αποτέλεσαν τα πρώτα θύματα των μνημονιακών επιθέσεων. Θα γνωρίζετε επίσης ότι η γραφειοκρατία, το -πολλές φορές- αντικοινωνικό πρόσωπο της δημόσιας διοίκησης, η διαφθορά (για τα οποία δεν ευθύνονται κυρίως οι εργαζόμενοι) πολλές φορές χρησιμοποιούνται και από εργαζόμενους για προσωπικά, ιδιοτελή συμφέροντα (ανέλιξης, εξουσίας, συμφερόντων). Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι περιμένουμε να σταθούν απέναντι σε αυτές τις πρακτικές, να μην τις υποθάλπουν ούτε να τις επιτείνουν. Σκοπός τους δεν είναι να υπερασπίζονται τα μέλη τους, ότι και αν κάνουν αυτά, αλλά πρώτιστα τον κοινωνικό τους ρόλο. Ακόμα και η υποχρέωση της τήρησης της «νομιμότητας» αφήνει παράθυρα ευελιξίας, ανθρωπιάς, διεξόδων.

    4. Παρότι η χιουμοριστική έκφραση της αγανάχτησης και της απελπισίας συναδέλφων, εντελώς αναίτια εξελήφθη ως μεθόδευση τυφλής προσωπικής στοχοποίησης, θα την απαλείψουμε. Ασφαλώς θα συνεχίσουμε να διατυπώνουμε την κριτική και τις προτάσεις μας, σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας του Ταμείου και πάντα συγκεκριμένα, όπως μέχρι σήμερα το έχουμε φροντίσει.

    5. Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι πρέπει να ανοίξει διάλογος μεταξύ των εργαζομένων στο ταμείο μας και της ανοικτής συνέλευσης μηχανικών μια και μας ενώνουν κοινές επιδιώξεις και ελπίζουμε και κοινοί αγώνες. Σας καλούμε συνεπώς να παρευρεθείτε σε επόμενη μας συνέλευση για να τα συζητήσουμε και από κοντά.

    • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΤΑΑ on April 3, 2013 at 9:53 pm
    • Reply

    Όπως αναφέρουμε και στην παραπάνω ανακοίνωση, θεωρούμε αναγκαίο οχι μόνο τον διάλογο αλλά και τις κοινές δράσεις μεταξύ εργαζομένων- ασφαλισμένων- συνταξιούχων πάνω στην βάση της απόκρουσης της κοινής επίθεσης που καθημερινά δεχόμαστε και για την προώθηση κοινών θέσεων και στόχων. Κατα συνέπεια, είναι αποδεκτή η πρόσκληση της ανοιχτής συνέλευσης μηχανικών για διάλογο και κοινές δράσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.