ΤΣΜΕΔΕ: ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Μετά από κινητοποίηση της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών στη ΔΕ/ΤΣΜΕΔΕ την Δευτέρα 13.5.2013, το ΤΣΜΕΔΕ ενημερώνει δημόσια τους συναδέλφους μηχανικούς ότι υλοποιείται η απόφαση του ΔΣ/ΕΤΑΑ στις 29.4.13.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

“…Μετά από διαλογική συζήτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ στην 228/29-4-2013 συνεδρίαση σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές, λήφθηκε η παρακάτω απόφαση:

Αναστέλλεται η εφαρμογή της διάταξης περί αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι την έκδοση απόφασης του ΣτΕ επί της σχετικής προσφυγής του ΤΕΕ, και με ύψος εισφορών προ της εφαρμογής των αυξήσεων των εν λόγω διατάξεων και προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος αποστολής νέων ειδοποιητηρίων παρατείνεται κατά δύο μήνες η καταληκτική ημερομηνία της πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών και συγκεκριμένα έως 30/6/2013.

Οι ασφαλισμένοι του Ταμείου, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, μπορούν να απευθύνονται στα ταμεία του Κεντρικού ΤΣΜΕΔΕ καθώς και στα ταμεία των περιφερειακών Τμημάτων…”

Σε ότι αφορά την έκδοση απόφασης του ΣτΕ, αυτή μάλλον θα καθυστερήσει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας, η εκδίκαση της προσφυγής του ΤΕΕ στο ΣτΕ κατά των αυξήσεων του Ν.3986/11, που είχε οριστεί για τις 17.5.13 , δεν θα δικαστεί, καθώς όπως ήδη είχε διαφανεί από τις τοποθετήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπ. Εργασίας στο ΔΣ/ ΕΤΑΑ, το Υπ. Εργασίας δεν έχει ετοιμάσει τις προτάσεις του.

Παρά όμως την ανακοίνωση του ΤΣΜΕΔΕ, υπάρχουν καταγγελίες από πολλούς συναδέλφους, ιδιαίτερα από την επαρχία ότι τόσο αυτή η απόφαση για τις ασφαλιστικές εισφορές, όσο και η προηγούμενη απόφαση για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν υλοποιούνται από τις υπηρεσίες. Υπάρχουν υπάλληλοι που επικαλούνται άγνοια ή ακόμα και αντίθετες προφορικές εντολές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάζεται η συνεχής διεκδίκηση και παρουσία όλων των συναδέλφων για την υλοποίηση όσων έχουμε κερδίσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.