Eνημέρωση για το θέμα των βιβλιαρίων (03/02/2014)

Το θέμα με τα βιβλιάρια ήταν στην ημερήσια διάταξη του ΤΣΜΕΔΕ. Είπαν ότι θα είναι θετικοί και πως χθες το πρωί έστειλαν έγγραφο στο υπουργείο που ζητάνε συνάντηση με το βρούτση για τα το θέμα των βιβλιαρίων. Το σχετικό έγγραφο θα μας το στείλουν με fax.

Στον υπουργό θα πούνε ότι αυτοί κρίνουνε ότι τα βιβλιάρια θα πρέπει να σφραγιστούνε  αλλά οι διαδικασίες δεν προχωράνε  λόγω υπηρεσιακού κωλύματος των υπαλλήλων (απαγόρευση από το υπ.εργασίας να σφραγίζονται τα βιβλιάρια αν υπάρχουν οφειλές), αυτά δηλ. που λέγανε και την προηγούμενη Δευτέρα.

Τους εξηγήσαμε ότι βάσει συγκεκριμένου νομικού πλαισίου (κανόνες με υπερνομοθετική ισχύ, βλ. συνημμένα του Μανώλη για τη θεώρηση των βιβλιαρίων) και ως υπάλληλοι ΝΠΔΔ είναι υποχρεωμένοι να προβούνε σε θεώρηση βιβλιαρίων και τους προσκομίσαμε την αίτηση του Μανώλη με τη σχετική νομοθεσία για να ψαχτούνε με το νομικό τμήμα του ΤΣΜΕΔΕ.

Θα πάνε με τις 18 αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά αιτήσεις συνεχίζουν να γίνονται

Φανηκε πως η δε τσμεδε, αν προχωρησει στο σφραγισμα των βιβλιαριων, θα το κανει με τα κριτηρια που τεθηκαν περσι.
Εδω να θυμησουμε πως, συμφωνα με την αποφαση της δε τεε (21/01) που εστειλε ο σπυρος στη λιστα στις 24/01, το τεε αποφασισε οτι πρεπει “να δοθεί η εντολή στους επιμέρους τομείς να σφραγίζουν τα βιβλιάρια των ασφαλισμένων
από 01/01/2014 για όλο το έτος, με απλούστερες διαδικασίες από αυτές του 2013″.

τους ζητησαμε να εχουμε στα χερια μας τα στατιστικα με τα ποσοστα των μηχανικων που χρωστουν και το υψος των οφειλων τους. θεωρητικα, το σημειωσαν και, ισως, τα στοιχεια υπαρχουν την ερχομενη βδομαδα.

παρακάτω σε link οι επιστολες ΤΣΙΜΕΔΕ προς υπουργό
https://www.dropbox.com/s/fts3skezalt2t7k/TSMEDE1.jpg

https://www.dropbox.com/s/02m2g109difgzuk/TSMEDE2.jpg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.