Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών την Παρασκευή 22/05/15 στις 7:30 μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, 8ος)

Ενημέρωση από τη συνέλευση στις 22-05-2015 της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών

Αρχικά έγινε μια σύντομη/επιγραμματική ενημέρωση από τις εκλογές για το νέο πρόεδρο του ΤΕΕ.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το φλέγον θέμα του ασφαλιστικού και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Δεδομένου ότι στην παρέμβαση στις 04-05-2015 στη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ μας είχαν πει πως υπάρχει η δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας μέσα στο τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου να κατατεθεί σχέδιο νόμου για την κοινωνική ασφάλιση που θα περιλαμβάνει τη μη εφαρμογή των αυξημένων εισφορών και θα επαναφέρει στο καθεστώς πριν από την 01/07/2011 για ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς μηχανικούς, το οποίο όμως δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή και λαμβάνοντας υπόψη ότι η παράταση για την έκδοση των ειδοποιητηρίων των εισφορών ΤΣΜΕΔΕ στις  15/06/2015 και την εξόφληση στις 31/07/2015 είχε γίνει έχοντας στον ορίζοντα το προαναφερθέν νομοσχέδιο, ώστε να μην εκδοθούν ειδοποιητήρια με αυξημένες εισφορές, αποφασίστηκε μια σειρά δράσεων, η επονομαζόμενη εβδομάδα ασφαλιστικού, οι εξής:

Δευτέρα 08/06/2015 στις 15:00: Παρέμβαση στη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ με σκοπό να παρθεί την ίδια ημέρα απόφαση εισήγησης προς το ΔΣ ΕΤΑΑ για τη μη εφαρμογή των αυξημένων εισφορών, να δοθεί επιπλέον παράταση στην έκδοση των ειδοποιητηρίων εισφορών Α’ εξαμήνου 2015 και κατ’ επέκταση και στην εξόφληση τους.

Τετάρτη 10/06/2015: Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων-Τμήμα Αττικής θα συζητηθεί το θέμα του ασφαλιστικού και θα γίνει πρόταση να δημιουργηθεί ένας ευρύτερος παντεχνικός συντονισμός, να γίνει μια κοινή εκδήλωση για το ασφαλιστικό και να συνδιοργανωθεί μια κεντρική κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες Γενικές Συνελεύσεις από όλους τους συλλογικούς φορείς των μηχανικών, σωματεία, επιστημονικούς συλλόγους κ.α.

Πέμπτη 11/06/2015 στις 15:00: Παρέμβαση στο ΔΣ ΕΤΑΑ, με σκοπό την επικύρωση της εισήγησης της ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ έτσι ώστε να μην εκδοθούν ειδοποιητήρια με αυξημένες εισφορές, την παράταση στην έκδοση των ειδοποιητηρίων εισφορών Α’ εξαμήνου 2015 και κατ’ επέκταση στην εξόφληση τους καθώς και την κατάθεση των άμεσων διεκδικήσεων μας για το ασφαλιστικό των μηχανικών στη νέα διοίκηση του ΕΤΑΑ.

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας, όσον το δυνατό πιο μαζική και με σκοπό την άμεση κατάργηση των αυξήσεων των εισφορών και την υλοποίηση των διεκδικήσεων μας σύμφωνα με το υπόμνημα που έχει ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο Εργασίας. Η ακριβής ημερομηνία κινητοποίησης στο Υπουργείο Εργασίας δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, θα είναι όμως την εβδομάδα μεταξύ 12/06-19/06/2015.

Εντός του παραπάνω διαστήματος και προ της κινητοποίησης θα γίνει παρέμβαση στη ΔΕ του ΤΕΕ, με σκοπό να τεθούν στη νέα διοίκηση τα άμεσα αιτήματα μας και να παρθεί απόφαση από τη ΔΕ ΤΕΕ για συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας. Δεν είναι ακόμη γνωστή η ημερομηνία της συνεδρίασης της ΔΕ του ΤΕΕ, αλλά στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της, θα γίνει παρέμβαση.

Η επόμενη συνέλευση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών θα γίνει την Παρασκευή 05/06/2015 και θα πρέπει να είναι μαζική και διευρυμένη γιατί θα αποτελέσει τον ”Παντεχνικό Συντονισμό” για την επόμενη εβδομάδα κινητοποιήσεων.

Σημειώνεται ότι η δυναμική μας παρουσία στις παραπάνω κινητοποιήσεις θα είναι καθοριστική για τις εξελίξεις.

Μαζί με το ΣΑΔΑΣ, το ΣΜΤ, την ΕΜΔΥΔΑΣ και ενδεχομένως και άλλους επιστημονικούς συλλόγους, ΤΕΕ, συνασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ θα συνδιοργανωθεί παντεχνική ημερίδα/εκδήλωση μέσα στον Ιούνιο για το ασφαλιστικό των μηχανικών με διάφορες θεματικές και με στόχο αφενός την ενημέρωση σε συναδέρφους και εφ’ ετέρου μελλοντικές κοινές δράσεις.

Έγινε αναφορά στην προσπάθεια συντονισμού με τους συνασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ για να αντιμετωπίσουμε τα κοινά μας ασφαλιστικά ζητήματα.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στο επικείμενο άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών σχετικά με την «κατάσταση των μηχανικών» και στην αναγκαιότητα επίσπευσης της δημοσίευσης του άρθρου πριν την κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας.

Τέλος, το Σαββατοκύριακο 30/31-05-2015 διοργανώνεται στο Αυτόνομο Στέκι Συνάντηση Διαλόγου & Προβληματισμού με θέμα: “Κοινά, Κοινότητες Αγώνα & Αντικαπιταλιστικές Στρατηγικές”, στην οποία συμμετέχει και η ΑΣΜ.

Σας καλούμε να έρθετε όλοι και να συμμετέχετε στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών. H παρουσία σας είναι σημαντική για να αποφασίσουμε τη δράση μας για τα συλλογικά μας προβλήματα. Θα συζητήσουμε για:

  • To θέμα των αυξήσεων – αναδρομικά και επερχόμενες τριετίες, ενόψει της έκδοσης των ειδοποιητηρίων για το τρέχον εξάμηνο
  • Το θέμα του ασφαλιστικού, εξειδίκευση των προτάσεων της συνέλευσης
  • Προτάσεις για δράσεις και πιθανές κινητοποιήσεις
  • Τα νομικά θέματα που έχουν ανοίξει και πως απαντάμε
  • Το θέμα των κατασχέσεων και της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης

Αν θέλετε κάποιο ακόμα θέμα να συζητηθεί ενημερώστε μας.

Προσκαλούμε όλους τους πρώην συμμετέχοντες στην Ανοιχτή Συνέλευση, τους μέχρι προσφάτως συμμετέχοντες, τους παρόντες συμμετέχοντες αλλά και όλους όσους θεωρούν ότι ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ανατρέπονται όσα καταστρατηγούν τα δικαιώματα και τις ζωές μας, στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών στο ΤΕΕ  από τις 7:30 μέχρι τις 10:30 μ.μ.

Τα θέματα που μας αφορούν όλους δεν κινούνται, αν δεν τα κινήσουμε όλοι μας… συντονισμένα!

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Αντιστεκόμαστε συλλογικά, οργανωνόμαστε, συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.