Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών την Παρασκευή 5/06/15 στις 7:30 μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, 8ος)

Ενημέρωση από τη συνέλευση 05/06/15 της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών
Το σύνολο σχεδόν της συζήτησης κάλυψε το νέο σχέδιο νόμου για την ασφάλιση που δόθηκε για διαβούλευση, με το δεδομένο πλέον ότι σε αυτό δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις εισφορές και τα λοιπά θέματα που αφορούν τους μηχανικούς.
Πολιτική εκτίμηση της ΑΣΜ όπως βγήκε από την συζήτηση είναι ότι η κυβέρνηση, δέσμια της λογικής της διαπραγμάτευσης, δεν έχει ούτε ως πρόθεση την  κατάργηση  του μνημονιακού σκηνικού, επομένως δεν πρέπει να ελπίζουμε σε “αναίμακτη” επίλυση των αιτημάτων μας και θα πρέπει να απαντήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις στο Υπουργείο (Στρατούλης).
Η ομάδα επικοινωνίας θα μπει στη διαβούλευση και θα καταθέσει τις θέσεις της ΑΣΜ. Στο κείμενο των θέσεων που θα καταθέσει θα υπάρχει σύντομο ιστορικό των επαφών μας στο Υπουργείο, το Υπόμνημα  και οι άμεσες απαιτήσεις μας για αναδρομική μείωση των αυξήσεων στις εισφορές, μείωση των εισφορών σε επίπεδα που να μπορούν να πληρωθούν από τους συναδέλφους και φυσικά η απαίτηση μας για  πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των μηχανικών (και όχι μόνο).
Καλούνται οι συνάδελφοι μαζικά, ως άτομα, να καταθέσουν  τις απόψεις τους στη διαβούλευση ή αν επιθυμούν να αναπαράγουν τις θέσεις της ΑΣΜ. Η διαβούλευση κλείνει τη Δευτέρα το μεσημέρι.
Αν και είναι πλέον φανερό ότι το παιχνίδι παίζεται στο Υπουργείο και στο Μαξίμου, αποφασίσαμε να πραγματοποιηθούν κανονικά όπως έχουν εξαγγελθεί οι κινητοποιήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ (8/6) και ΕΤΑΑ (11/6). Θα καταθέσουμε τo αίτημα μας για κατάργηση των αυξήσεων στις εισφορές και αναβολή της αποστολής των ειδοποιητηρίων  (υπήρξε και διαφορετική άποψη) ενώ θα ζητήσουμε από τις διοικήσεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση στις άμεσες απαιτήσεις μας (italics).
Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μαζικής, δυναμικής κινητοποίησης στο Υπουργείο πριν την κατάθεση του νομοσχέδιου προς ψήφιση στην ολομέλεια, το οποίο εκτιμάμε ότι θα γίνει γύρω στις 25/6 από κοινού με άλλους φορείς και συλλογικότητες μηχανικών. Προτεινόμενη ημερομηνία η 16/6. Τις επόμενες μέρες μετά από επαφές θα φιξαριστεί η ημερομηνία.
Θεωρούμε ότι τα αιτήματα μας αν και συντεχνειακά (των μηχανικών) βρίσκονται στη γενικότερη λογική των κοινωνικών-κινηματικών αιτημάτων. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να απευθυνθούμε και σε άλλες συλλογικότητες εκτός μηχανικών
Τις επόμενες μέρες θα συνταχθεί ανακοίνωση-κάλεσμα με το οποίο θα καλούμε σε στήριξη και συμμετοχή στην κινητοποίηση.
Συνάδελφοι ανέλαβαν να έρθουν σε άμεση “φυσική” επαφή με συλλογικότητες και σωματεία. Θεωρούμε αναγκαίο ο κύκλος των επαφών να μεγαλώσει.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης τέθηκε και το ζήτημα της Τράπεζας Αττικής.
Τέλος έγινε ενημέρωση για τη συνάντηση-συζήτηση για τη στέγη και τη συμμετοχή της ΑΣΜ σε αυτήν και μια πρόταση για εκδήλωση για την αλληλέγγυα οικονομία. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να κάνουν αναλυτικά παρουσίαση της συζήτησης.
Επόμενη συνέλευση 12/6. Θα συζητηθεί η μορφή της κινητοποίησης και άλλα θέματα επικαιρότητας.

 

 

Σας καλούμε να έρθετε όλοι και να συμμετέχετε στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών. H παρουσία σας είναι σημαντική για να αποφασίσουμε τη δράση μας για τα συλλογικά μας προβλήματα. Θα συζητήσουμε για:

  • To θέμα των αυξήσεων – αναδρομικά και επερχόμενες τριετίες, ενόψει της έκδοσης των ειδοποιητηρίων για το τρέχον εξάμηνο – οργάνωση των κινητοποιήσεων της επόμενης εβδομάδας
  • Το θέμα του ασφαλιστικού, εξειδίκευση των προτάσεων της συνέλευσης
  • Ανεργία και υποαπασχόληση
  • Το θέμα των κατασχέσεων και της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης
  • Επανενεργοποίηση της ομάδας κοινωνικής οικονομίας

Αν θέλετε κάποιο ακόμα θέμα να συζητηθεί ενημερώστε μας.

Η συνέλευση αυτή θα πρέπει να είναι μαζική και διευρυμένη γιατί θα αποτελέσει τον ”Παντεχνικό Συντονισμό” για την επόμενη εβδομάδα κινητοποιήσεων.

Προσκαλούμε όλους τους πρώην συμμετέχοντες στην Ανοιχτή Συνέλευση, τους μέχρι προσφάτως συμμετέχοντες, τους παρόντες συμμετέχοντες αλλά και όλους όσους θεωρούν ότι ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ανατρέπονται όσα καταστρατηγούν τα δικαιώματα και τις ζωές μας, στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών στο ΤΕΕ από τις 7,30 μέχρι τις 10,30 μ.μ.
Τα θέματα που μας αφορούν όλους δεν κινούνται, αν δεν τα κινήσουμε όλοι μας… συντονισμένα!

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Αντιστεκόμαστε συλλογικά, οργανωνόμαστε, συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.